30 yıl neredeydin Macron?

30 yıldır 1 milyonu aşkın Azerbaycan Türkü'nün yerlerinden edilmesine ses çıkarmayan Fransa, işgalci olarak yaşadıkları toprakları esas sahiplerine terk eden Ermeniler için "mağdur" çığırtkanlığına başladı.

DÜNYA 22.11.2020, 10:25
30 yıl neredeydin Macron?

Başkent Paris'te, Ermenistan ve Ermeniler için yardım toplayan Ermeni derneği "Fransa'daki Ermeniler Fonu"nu "destek" amaçlı ziyaret eden Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, "Dağlık Karabağ'dan ve diğer 7 bölgeden çıkmak zorunda kalan 120 bin Ermeni'ye ve (sözde) dayanılmaz şartlarda yaşamlarını sürdüren bir milyondan fazla Ermeni'ye insani yardım yapılması gerekiyor." dedi.

Fransa'dan Ermenistan'a insani yardım taşıyan ilk uçağın bugün kalkacağını belirten Emmanuel Macron, Fransız hükümeti ile Ermeni derneği Fransa'daki Ermeniler Fonu'nun yardımlarını götürecek ikinci uçağın ise cuma günü hareket edeceğini bildirdi.

Emmanuel Macron, insani yardım taşıyan uçakta Ermeni asıllı olan Fransız futbolcu Youri Djorkaeff'in de olacağı bilgisini paylaştı.

Ermeniler Türk kültür ve dinî mirası yok ederken neredeydin?

30 yıldır Azerbaycan'ın öz topraklarını işgal altında tutan, 30 yıl boyunca Türklerin dinî ve kültürel mirasını yok eden, camilerini domuz ahırlarına çeviren, giderken de Türklerin dinî ve kültürel mirası ile birlikte ağaçlardan elektrik direklerine, evlerden okullara kadar her yeri ateşe veren Ermenileri mağdur göstermeye çalışan Emmanuel Macron, Azerbaycan'ın geri aldığı topraklarda bulunan kiliseleri özenle koruyor olmasına rağmen, "Dağlık Karabağ'da Ermenilere ait dinî ve kültürel mirasın imha edilmemesi için Fransa olarak 'kültürel ateşkes' istedik" açıklamasında bulundu.

Emmanuel Macron, Ermenistan ile Azerbaycan arasında imzalanan ateşkes anlaşması ile ilgili olarak da "uluslararası denetim yapılması" talebinde bulunduklarını sözlerine ekledi.

Azerbaycan tazminat isteyecek

Azerbaycan Cumhurbaşkanı ve Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı İlham Aliyev, Ermenistan işgali altındaki bölgelerden çekilme gerçekleşirken okulların, hastanelerin, sivil yerleşimlerin, tarihî abidelerin, mescitlerin ve mezarlıkların yerle bir edildiğini, ağaçların kesilip elektrik direklerinin bile söküldüğünü belirterek, uluslararası uzmanların katılımıyla 30 yılda oluşan maddi ve manevi zararın tespit edileceğini ve Ermenistan'a uluslararası mahkemelerde tazminat davaları açılacağını söylemişti.

Azerbaycan çatışmalar sırasında da Ermenistan ordusunun insanlık ve savaş suçlarını belgelemiş ve uluslararası mahkemeye gidileceğini duyurmuştu.

ermeniler elektrik direklerini

ermeniler ağaçları kesti

ermeniler evleri okulları yaktı

ermeniler cami domuz

ermeniler cami domuz ahır

Yorumlar (0)