Avusturya’da 44 bin kişi sokağa çıktı: Sebebi koronavirüs…

Avusturya’nın başkenti Viyana’da yaklaşık olarak 44 bin kişi koronavirüs kısıtlamalarını protesto etmek amacıyla tekrar sokağa indi. Gösteride taşkınlık gerçekleştiren aşırı sağcı grupla polis arasında arbede meydana geldi.

DÜNYA 12.12.2021, 11:25 12.12.2021, 11:31
Avusturya’da 44 bin kişi sokağa çıktı: Sebebi koronavirüs…

Avusturya’da koronavirüs kısıtlamalarına yönelik düzenlenmiş olan protestolar sürüyor. Ülkenin başkenti Viyana’da geçtiğimiz geçtiğimiz hafta olduğu gibi bu hafta ise 44 bin kişi sokağa , hükümetin koronavirüs kısıtlamalarına uygulamış olduğu kısıtlamalarla, hükümetin uyguladığı zorunlu aşı kararına karşı protesto gösterisinde bulundu.

Göstericiler yaptığı protestolarda “Direniş” ve “Biz insanız” sloganları atarken ellerinde ise “Çocuklarımızdan elinizi çekin” ve “Zorunlu aşıya hayır” yazan pankartlar taşıdı.

“Protestolar sürecek”

Avusturya Özgürlük Partisi lideri Herbert Kickl yaptığı konuşmada protestoların süreceğini kaydetti. Viyana’nın dışında Klagenfurt’ta yaklaşık olarak 2 bin 500 kişinin, Linz’de ise 150 kişinin kısıtlamaları protesto ettiği kaydedildi.

Gerginlikler meydana geldi

Konuşmalar sonrası protestocular yürüyüşe geçti. Yürüyüş esnasında kimi sağcı gruplar, polisleri ve gazetecileri hedef alıp çeşitli cisimler attı. Yaklaşık olarak 1400 polisin görev yaptığı eylemde, yer yer polisle aşırı sağcılar arasında gerginlikler meydana geldi.

Gözaltılar yapıldı

Viyana Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Nazi propagandası gerçekleştiren ve koronavirüs tedbirlerine uyum sağlamayan çok sayıda kişiye cezai işlem yapıldı. Yapılan açıklamada bununla beraber polise mukavemetten en az 3 kişinin gözaltına alındığı kaydedildi.

Zorunlu aşı kararı

Bununla beraber Avusturya, artış gösteren koronavirüs vakaları sonrasında kış mevsiminden önce sokağa çıkma yasağı getiren ilk Avrupa ülkesi olmuştu. Hükümet tarafından ayrıca şubat ayı itibarıyla koronavirüs aşısının zorunlu hale getirilmesi planlanırken, 14 yaşın üzerindeki kişilerin aşı olma konusunu erteledikleri ve 3 ayda 1 kere 3 bin 600 euro para cezası ödemelerini içeren yeni düzenlemeyi yaşama geçirmeye hazırlanıyor.

Avusturya’da koronavirüs

Salgının başından bu zamana dek ülkede 1 milyon 225 bin 555 kişide koronavirüs tespit edildi. 13 bin 143 kişi ise koronavirüsten dolayı yaşamını yitirdi.

Yorumlar (0)