Arap dünyasına seslendi: İsrail'i durdurun!

İsrail polisinin yaptığı baskın sonrası bölgede yaşanan şiddet olaylarına değinen Mescid-i Aksa imam hatibi Şeyh İkrime Sabri, "Arap ve İslam devletleri, bu işgalci devletin çabalarını boşa çıkarmak için diplomatik baskı yapmalı." dedi.

DÜNYA 24.04.2022, 18:38 Hakan Öksüz
Arap dünyasına seslendi: İsrail'i durdurun!

Mescid-i Aksa'da son haftalarda yaşanan olaylar, İsrail ile Filistin arasında iplerin iyice gerilmesine neden oldu. İsrail otobüslerinin taşlandığını ileri süren ve vatandaşların can güvenliğinin tehlikede olduğunu savunan İsrail Başbakanı Naftali Benet, polise tam yetki vermişti. 

Mescid-i Aksa'ya baskın yapan İsrail polisi, Filistinlileri dışarı atmış ve kapıları kapatmıştı. Olay sonrası bölgede gerilim tırmanmıştı.

Mescid-i Aksa imam hatibi Şeyh İkrime Sabri, yaptığı yazılı açıklamada bölgedeki şiddet olaylarına değindi. İsrail'in Mescid-i Aksa üzerindeki planlarının boşa düşürülmesi için İslâm ve Arap dünyasına çağrıda bulunan İkrime Sabri, fanatik Yahudiler tarafından gerçekleştirilen şiddet eylemlerinin son bulmasını istediklerini belirtti.

"Arap ve İslam devletleri, ayağa kalkın"

Ramazan ayının Müslümanlar için oldukça duygusal bir dönem olduğuna işaret eden Sabri, "Fanatik Yahudiler bunu önemsemiyor. Burayı bölmeyi hedefliyorlar. Gönüllü Filistinliler, Mescid-i Aksa'yı ümmet adına koruyor ancak bu yeterli değil. Çatışma olmayan bir gün bile geçmiyor. İsrail, işgalci bir devlet. Arap ve İslam devletleri, bu işgalci devletin çabalarını boşa çıkarmak için diplomatik baskı yapmalı." ifadelerini kullandı.

"Olaylarda 152 Filistinli yaralanmıştı"

Mescid-i Aksa'nın müslümanların ilk kıbbesi olduğunu hatırlatan imam hatibi Şeyh İkrime Sabri, "Eğer burayı kaybedersek, İslam ümmetinin değeri kalmaz." dedi.

15 Nisan günü İsrail polisinin baskını üzerine yaşanan olaylarda 152 Filistinli yaralanmıştı. İsrail polisi, yüzlerce Filistinliyi gözaltına almıştı.

Yorumlar (0)