İYİ Parti'den 'baskın seçim' açıklaması

Erhan Usta, "Baskın veyahut erken seçime karşı hazırlıklı olmamız lazım çünkü ekonominin gidişatı pek de iyi değil." dedi.

SİYASET 24.04.2022, 18:50
İYİ Parti'den 'baskın seçim' açıklaması

Partisinin organize ettiği iftar programına iştirak etmek üzere Yozgat'a gelen İYİ Parti Grup Başkanvekili Usta, İYİ Parti Yozgat İl Başkanı Metin Özışık'ı ziyarette bulundu. 

"AK Parti her şeyi betondan ibaret görüyor"

Usta, burada gerçekleştirdiği açıklamada, vatandaşlara yatırım yapılmadığını belirterek AK Parti'yi eleştirdi.

AK Parti'nin her şeyi betondan ibaret gördüğünü dile getiren Usta, "Sağlık hakkında bir şey soruyorsunuz, Erdoğan şehir hastanelerinin binalarıyla övünmeye başlıyor. Eğitim hakkında bir şey soruyorsunuz, okulların binalarıyla övünmeye başlıyor. Her şeyi binadan ibaret sanan bir zihniyetle Türkiye'nin ileri gitmesi imkansızdır fakat seçimler çok yaklaştı, ben bir erken seçim bekleyenlerdenim." şeklinde konuştu.

"Kur şoku kaçınılmaz"

Usta, kur korumalı mevduat sistemiyle doların kontrol altına alınmaya çalıştığını belirterek, "Haziran 2023'e kadar doları tutmanın olanağı yok. Ülkemiz çok ciddi bir kur şoku daha yaşayacaktır çünkü yapısal herhangi bir önlem alınmıyor." dedi.

Seçimlerin Haziran 2023'te olacağına pek inanmadığının altını çizen Usta, "Bu manada biz hazırız. Sayın Meral Akşener 2 seneyi aşkın bir zamandır Türkiye'nin dört bir köşesini geziyor. Teşkilatlarımızın da Sayın Akşener'e daha diri bir biçimde ayak uydurması gerekir. Baskın veyahut erken seçime karşı da hazırlıklı olmamız lazım çünkü ekonominin gidişatı pek de iyi değil." sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)