ABD'den Mescid-i Aksa yorumu: Endişeliyiz!

Mescid-i Aksa'da İsrail tarafından Filistinlilere uygulanan şiddet olayları hakkında konuşan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, "Endişeliyiz. İki taraf da gerginliği azaltmalı." dedi.

DÜNYA 18.04.2022, 23:08 Hakan Öksüz
ABD'den Mescid-i Aksa yorumu: Endişeliyiz!

İsrail polisinin Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyerek Filistinlileri dışarı çıkarması üzerine yaşanan şiddet olayları gündeme oturdu. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, gündemin önemli olaylarını değerlendirdiği konuşmasında Mescid-i Aksa'da yaşanan arbedeye de değindi.

"Filistin de İsrail de itidalli olmalı"

Mescid-i Aksa ile Batı Şeria'da İsrail tarafından Müslümanlara şiddet uygulandığını belirten Ned Price, olayların endişe verici olduğunu ifade etti. Şiddet olaylarının sona erdirilmesi ve iki tarafın da itidalli hareket etmesi temennisinde bulunduklarını kaydeden Price, "Hem İsrailli hem de Filistinli yetkililer, gerginliği azaltmaya çalışmalı." dedi.

İki tarafın da can güvenliği için endişe ettiklerini dile getiren Price, "İki tarafın yetkilileriyle de görüşüyoruz. Bölgedeki diğer ülkelerle de temas halindeyiz." diye konuştu. 

"Afganistan'daki en önemli müttefikimiz Pakistan'dı"

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Pakistan'da yapılan güvensizlik oylaması sonucu hükümetin düşürülmesine de değindi. Afganistan'a istikrarlı bir yönetim kazandırmaya çalışırken bölgedeki en önemli müttefiklerinden birinin Pakistan olduğunu belirten Ned Price, "Pakistan ile 75 yıllık önemli bir geçmişimiz var. Onlarla ortak çalışmalar sürdürmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Güvensizlik oylaması sonucu görevinden alınan Pakistan'ın eski başbakanı İmran Han, "Güvensizlik oylaması, ABD ve onun ülke içindeki yardımcısı olan muhalefet partisinin eseri. Buna karşı çıkalım. Biz dışarıdan yönetemezler. Tüm halkımı sokağa çağırıyorum." demişti.

Yorumlar (0)