Fanatik Yahudiler Mescid-i Aksa’yı bastı, İsrail polisi onları korudu!

Ramazan ayının başlangıcından bu yana Mescid-i Aksa’daki gerginlik dinmek bilmiyor. Son olarak fanatik Yahudi grup tarafından kutsal mabede bir baskın gerçekleştirildi. İsrail polisinin ise o grubu koruyarak baskına destek verdiği görüldü.

DÜNYA 19.04.2022, 13:39 20.04.2022, 09:13
Fanatik Yahudiler Mescid-i Aksa’yı bastı, İsrail polisi onları korudu!

Bölgeden edinilen bilgilere göre İsrail polisi, sabah saatlerinde Mescid-i Aksa’da bulunan vatandaşların dışarı çıkmasını istedi. Fanatik Yahudi grubun düzenleyeceği baskına zemin hazırlamak için sergilendiği öne sürülen bu tutumun ardından kutsal mabette gerginlik yaşandı.

İsrail polisi, fanatik Yahudi gruba adeta kalkan oldu

Mescid-i Aksa’daki Müslümanları zorla çıkaran İsrail polisi, bölgede de geniş güvenlik önemleri alarak fanatik Yahudilerin baskınına adeta kalkan oldu. İsrail polisinin yoğun güvenlik önlemleri altında baskın düzenleyen Yahudi gruba tepki çığ gibi büyüdü.



Bölgede ibadet etmek isteyenlere izin verilmiyor

İddiaya göre bu esnada İsrail polisi tarafından Mescid-i Aksa’ya girişler de yasaklandı. Bölgede ibadet etmek isteyenlere de izin verilmedi. Çok sayıda İsrail askerinin bölgeyi kuşatma altına alarak Filistinlileri silah zoruyla uzaklaştırmaya çalıştıkları görüldü.



Kıble Mescidi’nde toplanan Filistinliler, baskın girişimini protesto etti

Mescid-i Aksa’ya yönelik bu girişim sonrası Filistinliler Kıble Mescidi’nde bir araya gelerek durumu protesto etti. İsrail aleyhine çok sayıda slogan atılırken, İsrail polisi de sert yöntemlere başvurarak protestocuları bölgeden uzaklaştırmaya çalıştı.



Filistinli genç erkeklerin Mescid-i Aksa’ya girişi yasaklandı

Sabah saatlerinde yaşanan karışıklıktan bu yana Mescid-i Aksa ve Eski Şehir bölgesinde tedirginlik sürüyor. İsrail polisi yoğun güvenlik önlemleri alarak, halkın tepkisini bastırmaya çalışıyor. Öte yandan Filistinli genç erkeklerin de Mescid-i Aksa’ya girişinin yasaklandığı bildirildi.

Yorumlar (0)