Alman basını: 12 bin Rus askeri, Belarus'ta konuşlandı

Savaştan önce yaşanan duruma benzer şekilde Rus ordusunun yeniden Belarus'ta mevzilendiğini öne süren Alman basını, Rusya'nın geniş çaplı bir saldırı başlatabileceğini iddia etti. Alman Bild gazetesine göre Belarus'ta konuşlanan 12 bin Rus askeri, saldırı emrini bekliyor.

DÜNYA 12.01.2023, 15:51 13.01.2023, 15:00 Hakan Öksüz
Alman basını: 12 bin Rus askeri, Belarus'ta konuşlandı

24 Şubat 2022'de patlak veren Ukrayna-Rusya savaşı, yaklaşık 11 aydır devam ediyor. Her iki ordu da zaman zaman geri çekilme hareketi yaparak savunmasını güçlendiriyor. Ukrayna, Batılı ülkelerden de aldığı destekle Rusya'ya direniyor. Savaşın gidişatının bahar aylarında hızlı şekilde değişebileceği öngörülüyor.

"12 bin Rus askerinin Belarus'ta" iddiası

Alman Bild gazetesinin iddiasına göre Rus ordusu, Ukrayna'ya bu kez de Belarus üzerinden saldırmak için hazırlık yürütüyor. 12 bin Rus askerinin Belarus'ta konuşlandığını öne süren gazete, Ukrayna'ya yönelik kapsamlı bir kuşatma harekatının başlatılacağını iddia etti. Savaşın bir an önce kendileri lehine bitirilmesini isteyen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, bu planı devreye sokmaya karar verdiği söyleniyor.

"Savaştan önceki durum tekrarlanıyor"

Geçen yıl savaşın başlamasına haftalar kala Ukrayna sınırına yığınak yapan Rus ordusunun, aynı şekilde Belarus'ta mevzilendiği kaydedildi. 

Savaşın patlak vermesinden iki ay önce Belarus'a konuşlanan Rus güçlerinin "eğitim amaçlı" burada olduğunun belirtildiğini yazan gazete, "Şimdi de aynı senaryo yaşanıyor. Belarus'ta yeniden mevzilenen Rus güçleri, savaşı bitirmek için kapsamlı bir saldırı başlatabilir." ifadelerine yer verdi.

Yorumlar (0)