Rus komuta kademesinde kritik değişiklik

Rusya Genelkurmay Başkanı Gerasimov, Ukrayna'da süren 'özel askeri operasyondan' sorumlu olarak Müşterek Askeri Kuvvetlerin başına atandı.

DÜNYA 11.01.2023, 21:01 12.01.2023, 09:09
Rus komuta kademesinde kritik değişiklik

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklamada, Rusya birliklerinin Ukrayna'ya yönelik komuta kademesinde bazı değişikliklerin gerçekleştirildiği kaydedildi.

Valeriy Gerasimov'un Müşterek Askeri Kuvvetlerin başına atandığı bilgisi de aktarılan açıklamada, Müşterek Askeri Kuvvetlerin evvelki komutanı ve Uzay-Hava Kuvvetleri Komutanı Sergey Surovikin'in ise Valeriy Gerasimov'un yardımcılığını üstleneceği belirtildi. 

Bahse konu açıklamada, Genelkurmay Başkan Yardımcısı Aleksey Kim ve Kara Kuvvetleri Komutanı Oleg Salyukov'un da Gerasimov'un yardımcıları olarak görevlendirildikleri bildirildi.



"Görevler genişletildi"

Ukrayna'daki 'özel askeri operasyondan' sorumlu olan komuta kademesindeki düzeyin, operasyon çerçevesinde yürütülen misyonların genişletilmesi sebebiyle yükseltildiğinin altı çizilen açıklamada, "Değişiklikler, Rusya ordusunun birimleri arasındaki etkileşimlerin çok daha yakın bir biçimde organize edilmesi, her çeşit desteğin kalitesinde ve ordunun yönetiminin etkinliğindeki artışla da ilişkilidir." denildi.

Yorumlar (0)