Erdoğan’dan sıfır emisyon değerlendirmesi: Zirveyi hedefliyoruz

2053 net sıfır emisyon hedefine yürümeye devam edildiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hiçbir alanda Türkiye’yi boş bırakmayacağız. Her zaman zirveyi hedefleyeceğiz” dedi.

GÜNDEM 12.01.2023, 15:55
Erdoğan’dan sıfır emisyon değerlendirmesi: Zirveyi hedefliyoruz

Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilen Hedef 2053 Net Sıfır Emisyon "AR-GE ve Yenilik Atılımı" Koordinasyon Toplantısı'na katılım sağlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada açıklamalarda bulundu. İşte Erdoğan’ın açıklamalarından önce çıkanlar:

"Tüm alanlarda zirveyi hedefliyoruz"

Her alanda zirvenin hedeflendiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dijital diyoruz, kalkınma, iletişim, verimlilik, üretim, sürdürülebilirlik diyoruz. Temelinde baktığımızda hepsinde bilim ve teknoloji var. Hiçbir kısmı boş görmeden, ihmal etmeden bütün başlıklarda zirve noktayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

“Batı kendi şartlarına uygun davranmıyor”

Sıfır emisyon hedefine gidileceğini açıklayan Erdoğan, "BM İklim Değişikliği Konferansı'nda görüşülen aciliyet başlığı emisyon konusunda oldukça önemlidir. Biz oluşturmuş olduğumuz programa bağlı şekilde devam edeceğiz. Batı ülkelerinin kendilerinin dahi uygun hareket etmediği koşullara uymadığı durumları bize dayatma çalışmalarını oldukça iyi biliyoruz. AB'nin bu konuda yasal düzenlemeler oluşturduğunun farkındayız.

Kaynaklarımızı etkin bir biçimde kullanacağız ve 2053 net sıfır emisyon yolumuzda yürümeyi sürdüreceğiz. Gerçekleştirdiğiniz faaliyetlerle beraber kurumlar içerisindeki dayanışmayı ve koordinasyonu güçlü tutacağız.

Bakanlıklarımızın hepsi kendileri için oluşturulan destek sistemlerini uyguluyor. Her noktada gerçekleştirilen bu çalışmaları değerlendirmeyi doğru buluyoruz. İlerleyen dönemlerde de bu konuda birçok kurumumuzla etkin şekilde çalışacağız. Teknoloji ve bilimin ekonomimize getirdiği yüksek katma değeri yalnızca bu biçimde sağlayabiliriz” dedi.

Yorumlar (0)