ABD'den peş peşe İran açıklamaları!

ABD Başkanı Trump, "İran, hiçbir zaman savaş kaybetmedi ama asla müzakereyi kaybetmedi" açıklamasını yaptı. ABD Dışişleri Bakanı Pompeo ise, "Saldırımız meşru ancak savaş istemiyoruz. dedi.

DÜNYA 03.01.2020, 15:28 13.01.2020, 12:18
ABD'den peş peşe İran açıklamaları!

İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin öldürülmesinin yankıları sürerken ABD BaşkanıDonald Trump'tan yeni bir paylaşımda bulundu.

"Asla müzakereyi kaybetmediler"

Trump paylaşımında, "İran, hiçbir zaman savaş kaybetmedi ama asla müzakereyi kaybetmedi" ifadelerini kullandı.

"Daha önce ortadan kaldırılmalıydı"

Trump, "Süleymani, İran'daki birçok protestocunun ölümünden sorumlu. Daha önce ortadan kaldırılmalıydı"  açıklamalarını yaptı.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ilginç bir açıklama yaptı.

Pompeo ülkesinin İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'ye yönelik düzenlediği suikast sonrası, "İran ile gerilimi azaltmaya hala bağlıyız" ifadelerine yer verdi.

"Saldırımız meşru ancak savaş istemiyoruz"

Süleymani ve Haşdi Şabi yöneticilerine yönelik saldırının meşru olduğunu belirten Pompeo, İran'la savaş istemediklerini ancak "ABD vatandaşlarının can güvenliği için gerekli adımları atmaktan da geri durmayacaklarını" yineledi.

"Siber saldırı ihtimalini de dikkate alıyoruz"

Bölgedeki ABD varlıklarını güçlendirdiklerini ifade eden ABD Dışişleri Bakanı, Tahran'dan siber saldırı ihtimalini de dikkate aldıklarını kaydetti.

Pentagon, İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'in, Bağdat Havalimanı yakınına düzenlenen saldırıda öldürüldüğünü duyurmuştu.

Yorumlar (0)