Şii lider Sistani: Egemenliği ihlal!

Irak'taki Şii dini merci Ayetullah Ali es-Sistani, Kasım Süleymani'ye yapılan hava saldırısını "Irak'ın egemenliğinin ihlali" olarak yorumladı.

DÜNYA 03.01.2020, 14:51
Şii lider Sistani: Egemenliği ihlal!

Irak'ta Şiilerin en büyük dini merci olan Ayetullah Ali es-Sistani, İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'in Amerikan hava saldırısında öldürülmesinin, "ülke egemenliğinin ihlali" anlamına geldiğini kaydetti.

Ayetullah Ali es-Sistani'nin Kerbela'daki Temsilcisi Abdulmehdi Kerbelayi, cuma hutbesi sonrası dini merci Ayetullah Ali es-Sistani'nin "siyasi mesajını" okudu.

İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'in ABD tarafından tertiplenen saldırıyla öldürülmesine değinilen mesajda Ayetullah Ali es-Sistani'nin şu ifadelerine yer verildi:

"Bağdat Havalimanı yakınında DEAŞ'a karşı zaferin kahramanlarına (İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis) yapılan, kaba bir saldırı ve Irak'ın egemenliğinin ihlalidir."

Ayetullah Ali es-Sistani ayrıca halkı, saldırıya tepki konusunda aklı selimle davranmaya ve soğukkanlı olmaya çağırdı.

Yorumlar (0)