Filistin: Siyonist güçlerce hedef alındı

Filistinli gruplardan, Filistin direnişinin önemli destekçisi olan İranlı General Kasım Süleymani'nin öldürülmesine ilişkin sert açıklamalar geldi.

DÜNYA 03.01.2020, 15:26
Filistin: Siyonist güçlerce hedef alındı

Filistinli direniş gruplarından, İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ile Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'in ABD saldırısında öldürülmesinin ardından peş peşe yazılı açıklamalar geldi.

İslami Cihad

İslami Cihad Hareketi'nden yapılan yazılı açıklamada, İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin Filistin direnişine destek verdiği hatırlatılarak, Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin "ABD ve siyonist güçlerce hedef alındığı" belirtildi.

FHKC

FHKC (Filistin Halk Kurtuluş Cephesi) de İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ile Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'in Amerikan yönetimi tarafından öldürülmesini kınadı.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi'nden (FHKC) yapılan açıklamada, saldırı "Amerika'nın bölge halkı aleyhine İsrail ile yürüttüğü savaş ve saldırılarda niteliksel bir değişim" şeklinde yorumlandı.

Hamas

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada ise şu ifadeler kullanıldı:
"Amerika'nın siyonist güçlerle birlikte bölgede gerginliği tırmandıran suçlarını ve kargaşa çıkaran eylemlerini kınıyoruz."

İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani'nin "Filistin direnişini destekleyen" rolü hatırlatılan açıklamada, Irak'a, İran halkına ve liderlerine başsağlığı dilendi.

Yorumlar (0)