Haşdi Şabi: SİHA ile vuruldu! İşte ölenlerin isimleri...

Haşdi Şabi'den yapılan açıklamada, ABD'ye istihbarat bilgisinin Iraklı tarafların sızdırmış olabileceği belirtildi. Kasım Süleymani ve Ebu Mehdi el-Mühendis ile birlikte ölenlerin de isimleri açıklandı.

DÜNYA 03.01.2020, 14:20
Haşdi Şabi: SİHA ile vuruldu! İşte ölenlerin isimleri...

Irak'taki milis gücü Haşdi Şabi, İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'e yönelik bilgilerin Iraklı taraflarca Amerikalılara verildiğini tahmin ettiklerini kaydetti.

Haşdi Şabi tarafından yapılan yazılı açıklamada, Suriye'nin başkenti Şam'dan gelen İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin uçağının yerel saatle akşam 11.00'de Bağdat Uluslararası Havalimanı'na iniş yaptığı bildirildi. 

Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'in İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ile aynı uçakta olmadığı fakat onu karşılamak için havalimanına gittiği vurgulanan açıklamada, istihbarat bilgisinin Iraklı bazı taraflarca Amerikalılara sızdırıldığının tahmin edildiği belirtildi.

SİHA ile yapılmış

Açıklamada, saldırının ABD'ye ait SİHA (Silahlı İnsansız Hava Aracı) ile gece yarısı yapıldığı, olayın tam olarak araçların hareket etmesi ve havalimanın çıkış kapısına ulaşmasıyla vuku bulduğu ifade edildi.

Ölenlerin isimleri

Hava saldırısında İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'in yanı sıra Süleymani'nin damadı ile Haşdi Şabi Halkla İlişkiler ve Protokol Sorumlusu Muhammed Rıza Cabiri, Hasan Abdulhadi, Haşdi Şabi Üyeleri Haydar Ali, Muhammed eş Şibani ve Samır Abdullah'ın da ölenler arasında olduğu açıklandı.

Yorumlar (0)