ABD'den benzin fiyatlarını düşürecek yeni adım!

Beyaz Saray, ABD'nin stratejik petrol rezervinden 15 milyon varil için çarşamba günü satış bildirimi yayımlanacağını açıkladı. Söz konusu açıklamada, Başkan Biden'ın bu kış döneminde gerekirse stratejik petrol rezervinden ek satışlara hazır olması adına Enerji Bakanlığına çağrıda bulunacağı da aktarıldı.

DÜNYA 19.10.2022, 09:00 19.10.2022, 17:19
ABD'den benzin fiyatlarını düşürecek yeni adım!

ABD Başkanı Biden yönetiminin stratejik petrol rezervinden 15 milyona yakın varil petrolün kullanıma sunulmasını planladığı aktarıldı.

Beyaz Saray'dan gelen açıklamada, çarşamba günü Biden'ın, ABD enerji güvenliğinin güçlendirilmesi, maliyetlerin düşürülmesi ve üretimin teşvik edilmesine yönelik yeni eylemleri duyuracağı bildirildi.

Çarşamba günü satış bildirimi yayımlanacak

Açıklamada, bu çerçevede Enerji Bakanlığının aralık ayında teslim edilmek amacıyla stratejik petrol rezervinden 15 milyon varil için çarşamba günü satış bildirimi yayımlayacağı açıklandı.

Söz konusu satışın, mart ayında duyurulan 180 milyon varilin üstünde petrolün piyasaya sürülmesi kararını tamamlayacağı belirtilen açıklamada, Biden'ın bu kış için gerekirse stratejik petrol rezervinden ek satışlara hazır olması için Enerji Bakanlığına çağrı yapacağı ifade edildi. Açıklamada, Biden'ın varil başına petrol fiyatlarının 67-72 dolar aralığına ya da altına düştüğünde stratejik petrol rezervi için petrol geri alımının yapılmasının hedeflendiğini açıklayacağı da belirtildi.

Beyaz Saray'ın açıklamasında Biden'ın, daha düşük enerji maliyetlerini bir an önce tüketicilere ulaştırmak için şirketlere çağrı yaptığı da belirtildi.

Opec+'in üretimi azaltma kararından sonra geldi

Biden yönetiminin stratejik petrol rezervinden daha çok petrol satışına gitme planının, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC harici bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubunun günlük petrol üretimini kasım ayından itibaren 2 milyon varil azaltma kararından sonra gelmesi dikkati çekti.

Geçen hafta Biden, ülkedeki benzin fiyatlarının çok yüksek olduğuna dikkat çekerek, bu anlamda yeni duyuruları olacağını aktarmıştı. ABD Başkanı Biden, mart ayında, ABD genelinde benzin fiyatlarını düşürmeye yardımcı olmak amacıyla stratejik petrol rezervinden 180 milyon varilin üzerinde petrolün piyasaya sürülmesine imkan tanımıştı.

Söz konusu satışlarla birlikte, ABD'nin stratejik rezervinde bulunan ham petrol oranı 1984'ten beri en düşük seviyeye inmişti.

Yorumlar (0)