7 ay sonra ilk umre grubu Suudi Arabistan'da

Suudi Arabistan, umre için ülke dışından gelen ziyaretçilerin yeniden gelmesine izin verilmesinin akabinde Endonezya ve Pakistan’dan gelen ilk umre grubunu ülkeye kabul etti.

DÜNYA 01.11.2020, 20:42
7 ay sonra ilk umre grubu Suudi Arabistan'da

Suudi Arabistan, COVID-19 tedbirleri kapsamında yaklaşık 7 aydır izin vermediği umre ziyaretlerini aşamalı olarak başlatması sonrasında yurt dışından ilk umre ziyaretçileri ülkeye ulaştı. Endonezya ve Pakistan’dan gelen ilk umre grubu Cidde şehrindeki Kral Abdülaziz Uluslararası Havalimanı’na iniş yaptı.

3 gün karantina uygulanacak

Suudi Arabistan Hac Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen açıklamada, koronavirüs tedbirleri kapsamında yurt dışından gelen umrecilerin uygun otellerde 3 gün süreyle tıbbi izolasyonda kalacakları ve ardından umre ibadetini yapabilecekleri paylaşıldı.

4 Ekim'de başlatılmıştı

Suudi Arabistan, koronavirüs tedbirleri kapsamında yaklaşık 7 aydır izin vermediği umre ziyaretlerini 4 Ekim tarihinde aşamalı olarak başlatmış, ülke dışından gelen yabancı umrecileri ise bugünden itibaren umre ziyareti gerçekleştirebileceklerini belirtmişti. Suudi Arabistan, koronavirü sebebiyle hac ibadeti için de ülke dışından sınırlı sayıda hacı adayının katılımına izin vermişti. 

Yorumlar (0)