Diyalizden çıkan rahatsızlandı, Valilik olaya el koydu! 18 hastanın durumu ağır

Diyalize girdikleri Burdur Devlet Hastanesi'ne rahatsızlanarak dönen hastalar, Burdur Valiliğini harekete geçirdi. Olayın ardından kriz masası kuruldu, Burdur Devlet Hastanesi Diyaliz Merkezi kapatıldı. Valilik, cumartesi günü Burdur Devlet Hastanesi'ne diyalize giren 31 hastanın farklı hastanelere sevk edildiğini, tedavilerine başlandığını bildirdi.

GÜNDEM 26.05.2024, 01:11 Hakan Öksüz
Diyalizden çıkan rahatsızlandı, Valilik olaya el koydu! 18 hastanın durumu ağır

Burdur Devlet Hastanesi’nde diyalize girdikten sonra taburcu olan pek çok böbrek hastası, rahatsızlandıktan sonra akşam saatlerinde acil servise akın etti. Acile servise başvuranlar, ilk müdahale sonrası çevredeki hastanelere sevk edildi.

Valilik, kriz masası kurdu

Diyaliz bölümüne gelen ekipler, yaşanan durumun sebebini anlayabilmek için incelemeler yaptı. Burdur Valiliği, olay sonrası kriz masası oluşturdu.

Bir hasta yakını: "Diyaliz sonrası rahatsızlanmış, konuşma sıkıntısı çekiyordu"

Rahatsızlandıktan sonra acil servise gelen bir hastanın yakını Zeynep Ceylan, "Yengem rahatsızlanınca aradı, hastaneye getirdik. Buradan Bucak Devlet Hastanesi’ne kaldırdılar. Burada sabah diyalize girmişti. Diyaliz sonrası rahatsızlanmış. Konuşma sıkıntısı çekiyordu. Diğer hastaları da çevre hastanelere gönderdiler. Hastamızın bilinci açıktı." dedi.

Burdur Valiliği: "Hastanenin diyaliz merkezi kapatıldı"

Olaya dair Burdur Valiliğinden açıklama geldi. Burdur Devlet Hastanesi Diyaliz Merkezi'nin kapatıldığını duyuran Valilik, adli ve idari soruşturmanın başladığını bildirdi. 

31 hastanın 25 Mayıs 2024 Cumartesi günü diyalize girdiği kaydedildi. Bazı hastaların mide bulantısı, baş dönmesi ve şuur bulanıklığı gibi belirtiler gösterdiği, bunun üzerine hastanede diyalize giren diğer kişilerin de çağrıldığı belirtildi.

Yorumlar (0)