PKK'dan parti binasına saldırı: Ateşe verdiler!

PYD/YPG, Suriye Kürt Ulusal Konseyi’ne bağlı olan Suriye Kürdistan Demokrasi Partisi'nin Haseke/Kamışlı'daki ofisine saldırı düzenledi.

GÜNDEM 24.05.2024, 20:35 25.05.2024, 18:18 Buse Önder
PKK'dan parti binasına saldırı: Ateşe verdiler!

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Suriye'de PKK'nın Suriye kolu olarak bilinen PYD/YPG, Haseke/Kamışlı'daki Suriye Kürdistan Demokrasi Partisi ofisine silahlı saldırı düzenledi. Saldırı sonucunda ofisin ateşe verildiği bildirildi. Can kaybı yaşanmadığı belirtilirken, ofiste maddi hasar meydana geldi.

PYD/YPG'nin bu saldırısı, örgütün bölgedeki siyasi rakiplerine yönelik sistematik baskısının bir örneği olarak değerlendirildi. Özellikle Suriye Kürt Ulusal Konseyi'nin yaklaşan yerel seçimleri boykot etme kararı sonrasında gerçekleşen saldırı, örgütün siyasi alternatiflere karşı nasıl bir tutum içinde olduğunu gözler önüne serdi.

Kendi hegemonyasını kurmak istiyorlar

Suriye Kürt Ulusal Konseyi'nin kararıyla birlikte PYD/YPG'nin saldırıları, örgütün PKK'nın Suriye'deki uzantısı olarak bilinmesine ve uluslararası toplum tarafından defalarca kınanmasına rağmen devam ediyordu.

Örgüt, kendi siyasi hegemonyasını koruma amacıyla bölgedeki diğer siyasi oluşumları sindirmeye ve hedef alarak terör eylemleri düzenlemeye de devam ediyordu.

Yorumlar (0)