40 milyon insana su sağlıyordu! ABD'de endişe veren görüntü!

Son yıllarda ABD'de yaşanan kuraklık sebebiyle 40 milyon kişiye su sağlayan Mead Gölü'nün sularının kaygı verici düzeye indiği açıklandı.

DÜNYA 25.08.2022, 08:50 25.08.2022, 18:03
40 milyon insana su sağlıyordu! ABD'de endişe veren görüntü!

ABD İslah Bürosu (USBR) verilerinde, Arizona ile Nevada eyaletleri sınırında yer alan Mead Gölü'ndeki su oranının yüzde 27’ye gerilediği bildirildi.

1999’dan beri su seviyesi devamlı düşüyor

Bilim insanları, iklim değişikliği sebebiyle ABD’nin pek çok bölümündeki göllerde su seviyelerinin azaldığına dikkat çekerek, özellikle Mead Gölü'ndeki su çekilmesinin bunun bir örneği olduğu değerlendirmesinde bulunuyor.

Uzmanlar, hava sıcaklıklarında artış yaşanması, Colorado Nehri'ni beslediği belirtilen kar suyunun azalması ve nüfus artışıyla beraber gelen fazla tüketim sebebiyle Hoover Barajı üstündeki Mead Gölü’nde su seviyesinin 1999’dan bu yana sürekli düştüğüne vurgu yapıyor. Islah Bürosu, geçen yıl 17 Ağustos’ta ABD’nin en büyük su rezervi olarak bilinen Mead Gölü'nde ilk defa resmi olarak “su kıtlığı” ilan ettiğini açıklamış, o günlerde bu yıl için su seviyesinin daha da azalacağı öngörüsünde bulunmuştu.

5 insan cesedi kalıntısı çıkmıştı

Ayrıca kuraklık sebebiyle Mead Gölü'ndeki suların çekilmesiyle birlikte mayıs ayından beri göl zemininde 5 insan cesedi kalıntısı ortaya çıkmıştı.

ABD medyasında, cesetlerin, 50 kilometre batısında yer alan kumarhaneler şehri Las Vegas’taki mafya hesaplaşmaları neticesinde olduğu konusunda haberler yer almıştı.

Yorumlar (0)