Yerli otomobil için geri sayım başladı

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu bünyesinde çalışmaları yürütülen yerli otomobil görücüye çıkıyor. Aralık ayı başına planlanan ve 2 ön gösterim aracının tanıtılması planlanan toplantı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşecek.

BİLİM-TEKNOLOJİ 21.10.2019, 15:26
Yerli otomobil için geri sayım başladı

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu bünyesinde çalışan mühendis ve tasarımcıların geliştirdiği 2 ön gösterim aracı, suv prototipleri Kasım'da geliyor. Ön gösterim araçları Aralık ayının başında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı bir toplantıyla tanıtılacak.

Yerli otomobil projesi kapsamındaki çalışmalar son 1 yıldır ivme kazandı. 2017 yılının Kasım ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın öncülüğünde tekrar devreye alınan ve Anadolu Grubu, Bmc, Kök grubu, Turkcell ve Zorlu Holding ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin yer aldığı Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından yürütülen proje hayata geçti.

Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre projeye ilişkin çalışmalar kapsamında Kasım ayında 2 ön gösterim aracının hazır olması planlanıyor. Aralık ayı başında da bu 2 suv model Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla görücüye çıkacak. Gebze'deki Bilişim Vadisi'nde tanıtılması planlanan araçları Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da test etmesi bekleniyor.

Yorumlar (0)