Xiaomi 50x zoom, 8K video kayıt ile sürpriz yapabilir

Akıllı telefon üreticilerinin özellikle kamera konusunda birbiriyle yarıştığı günümüzde mobil dev Xiaomi iddialara göre kullanıcılara gelişmiş zoom ve video kayıt özellikli bir cihaz sunabilir.

BİLİM-TEKNOLOJİ 16.10.2019, 15:00
Xiaomi 50x zoom, 8K video kayıt ile sürpriz yapabilir

Günümüzde teknolojilerin sürekli gelişmesi sayesinde akıllı telefonlarda da gün geçtikçe daha iyi kameraları görebiliyoruz. Hatta artık akıllı telefon üreticilerinin mobil cihazlarda birbirleriyle rekabette en önemli unsurlarından biri haline geldi kameralar. Çinli mobil dev Xiaomi ise MIUI 11 ara yüzüyle birlikte yeni keşfedilen kodlara göre, 50x yakınlaştırma yapabilen bir akıllı telefon üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.

Kamera özelliği oldukça gelişmiş olacak

Xiaomi’nin üzerinde çalışmalar yaptığı yeni telefonu 50x yakınlaştırma yapabilecek ayrıca 5x optik yakınlaştırma seçeneğine de sahip olacak. Bununla birlikte telefonun çok gelişmiş kameralara sahip olacağı da söylentiler arasında.

Araştırmacılar, elde ettikleri yeni kodlara dayanarak, Xiaomi’nin 8K 30fps video kaydı yapabilen bir telefon üzerinde çalıştığını da iddia ediyor. Bu telefon büyük ihtimalle Qualcomm’un en güçlü işlemcisi olan Snapdragon 865’ten gücünü alacak.

Öte yandan Xiaomi kanadında bütün bu iddiaları, özellikleri bir telefon ile mi sunacağı ayrı ayrı mı piyasaya süreceği konusunda bir açıklama gelmedi.

Yorumlar (0)