WhatsApp’tan kullanıcıları sevindirecek güncelleme: Yedekler de korumaya alındı 

Görüşme uygulamalarının lideri olarak görülen WhatsApp, kullanıcılarını çok sevindirecek bir haberle çıkış yapmaya hazırlanıyor. Sızdırılan bilgiye göre güvenlik açığını kapatmaya çalışan uygulama artık yedekleri de koruyacak. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 20.10.2021, 12:24 21.10.2021, 11:32
WhatsApp’tan kullanıcıları sevindirecek güncelleme: Yedekler de korumaya alındı 

Dünya çapında 1,6 milyar kullanıcısı olduğu bilinen görüntülü-sesli görüşme ve mesajlaşma uygulaması WhatsApp, yeni bir özelliğini kullanıcılarına sunmaya hazırlanıyor. Uygulamanın daha öncesinde devreye soktuğu güvenlik işlemleri arasında mesajların uçtan uca şifrelenmesi yöntemi yer alıyordu. Fakat kullanıcılar, bu durumda dahi güvenlik açığı olabileceğini belirterek şikayet ediyorlardı. Uçtan uca şifrelemenin yedeklemelerde geçerli olmadığını belirten vatandaşlar, sonunda şirkete seslerini duyurdu. 

Güvenlik uygulamasında değişikliğe gidiliyor 

WhatsApp uygulamasını 2014 senesinde satın alan Facebook, yapılan incelemeler sonucunda uygulamayı geliştirmeye yöneldi ve 21 Ekim 2021 Perşembe gününden itibaren dünyanın pek çok bölgesinde yürürlüğe girmesi beklenen güncellemeyi yayınladı. Apple İCloud ya da Google Drive üzerinden yedeklemesi yapılan görüşmeler, fotoğraf ve videolar ile belgeler de artık uçtan uca şifreleme ile korunacak. Güncelleme, kısa süre içerisinde dünya genelinde tüm kullanıcılara açılacak. 



Beta özellik kullanıma sunuldu 

WhatsApp’ın sitesinde yer alan habere göre uygulamanın “gizlilik” ayarları kısmından değiştirilebilecek olan düzenleme, iOS ve Android’de bazı cihazlarda kullanıma açıldı. Güncellemeyle birlikte kullanıcılar, “son görülme” özelliğini de 4 farklı şekilde kullanabilecek. “Herkes”, “kişilerim”, “kimse” ve “kişilerim hariç” şekilde kullanılacak olan son görülme özelliği artık “kara listeye” eklenen kişilerde de görülmeyecek. 

Güncellemenin zamanı hakkında net bilgi bulunmuyor 

Güncellemenin duyurulmasının ardından kullanıcılar, ne zaman aktive edileceği konusunda meraklanmaya başladı. Ancak WhatsApp, güncellemenin hangi ülkeye ne zaman gönderileceği hakkında açıklamalarda bulunmadı.  

Yeni bir özellikle göre artık yeni bir cihaz kurulumu yapıldığında, eski cihazdaki sohbetleri, görsel ve belgeleri yeni cihaza güvenli şekilde aktarma seçeneğinin de önü açılmış olacak. Bu işlem için USB-C-Lightning kablosu gerekecek. “Bu sadece bir başlangıç.” imasında bulunan teknoloji uzmanları ise artık insanların WhatsApp dışında da çok tercih etmeye başladığı Signal ve Telegram gibi uygulamalar arasında da sohbet ve yedek aktarımı yapılabileceğini belirtiyor. 

Yorumlar (0)