Kaftancıoğlu, Fahrettin Altun ile ilgili davada hakim karşısına çıktı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı olarak görev yapan Fahrettin Altun’un geçen sene Kuzguncuk’ta bulunan evinin izinsiz olarak fotoğraflarının çekilmesi ile ilgili bugün görülen davada ‘suçu ve suçluyu övme’ ile ‘suç işlemeye tahrik’ suçlarından 10,5 yıl ile yargılanan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakim karşısına çıkarak kendisini savundu.

GÜNDEM 20.10.2021, 12:41 21.10.2021, 09:26
Kaftancıoğlu, Fahrettin Altun ile ilgili davada hakim karşısına çıktı

 CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu bugün Anadolu 13. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un 21 Nisan 2020’de fotoğraflarının çekilerek paylaşılması ile ilgili görülen davada hazır bulundu.

‘Suçu ve suçluyu övme’ ile ‘suç işlemeye tahrik’ suçlarından hakkında 9 aydan 10 yıl 6 aya kadar hapis istenen Kaftancıoğlu’nun yargılanmasına bugün de devam edildi.

Duruşmaya Altun’un avukatı Sezgin Tunç katılırken, ilk celseye katılmamasından dolayı hakkında zorla getirme kararı bulunan Canan Kaftancıoğlu ve kendisini temsil eden avukatı da duruşmada yer aldı. Kaftancıoğlu’na destek amacıyla birçok partili arkadaşı da geldi.

Twitter paylaşımı ihbar sayıldı

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nınj hazırladığı iddianamede, CHP Üsküdar İl Başkanlığı görevini yürütmekte olan Suat Özçağdaş’ın ailesine ait olan evin fotoğraflarını kendi cep telefonuyla çekerek, kayda aldığı görüntüleri partisinin il başkanı olan Canan Kaftancıoğlu’na ileterek ifşa ettiği ifade edildi.

Fahrettin Altun’un avukatının bu gelişmeler ışığında savcılığa başvurarak söz konusu kişi Canan Kaftancıoğlu’nun kendi twitter hesabından “CHP ilçe başkanı partisinin talimatıyla görevini yapmış ve inşaat yapılmasının yasak olduğu arsayı kontrol etmek amaçlı gitmiştir. Gene de gidecektir. Bu nedenle ona kamunun ve halkın hakkını koruduğu için kimse dokunamaz” dediği paylaşımıyla kendisine atılı suçları işlediğini ihbar ettiği belirtildi.

Yorumlar (0)