TEKNOFEST rüzgarı bugün esecek: Hazırlıklar tamamlandı

Bu sene 6’ncısı gerçekleştirilecek olan TEKNOFEST bu yıl da Atatürk Havalimanı'nda meraklılarına ev sahipliği yapacak. Havalimanında düzenlenecek etkinlikler için hazırlıklarda sona gelindi. Bugün başlayacak olan festival 5 gün süresince devam edecek.

BİLİM-TEKNOLOJİ 27.04.2023, 10:08
TEKNOFEST rüzgarı bugün esecek: Hazırlıklar tamamlandı

İlk olarak 2018 senesinde gerçekleştirilen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, bu sene Atatürk Havalimanı’nda ziyaretçilerini karşılayacak.

Hazırlıklar sona erdi

Havaalanında gösteri uçakları sahneye çıkmayı beklerken, çadırlar ve sahnelerde hazırlandı.

Milli teknolojinin daha ileri taşınması hususunda önemli bir role sahip olan birden fazla kuruluşun ortaklığıyla, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı liderliğinde gerçekleştirilen TEKNOFEST, konserler, hava gösterileri, teknoloji yarışmaları, etkinlikler ve çeşitli konularda gerçekleştirilen söyleşiler gibi birden fazla faaliyeti içerisinde barındırıyor.

Etkinlik, insanlar arasında teknolojiye duyulan ilginin çoğaltılması ve Türkiye'nin teknoloji geliştiren ve üreten bir toplum haline gelmesi hususunda farkındalık sağlamayı hedefliyor. Gençleri hedefe alan TEKNOFEST çerçevesinde birçok kategoride yarışmalar gerçekleştiriliyor.

TEKNOFEST yeniden İstanbul'da

TEKNOFEST İstanbul, 27 Nisan-1 Mayıs tarihleri arasında İstanbul Atatürk Havalimanı'nda düzenlenecek. TEKNOFEST kapsamında bu sene 41 ana, 102 farklı alanda yarışma düzenlenecek. Söz konusu yarışmalara ise 1 milyondan çok yarışmacı ve 332 bin takım katılım sağlayacak.

Yarışmalarda 13 milyon liradan fazla ödül, 30 milyon liranın üstünde malzeme yardımı sağlanacak.

Milyonlarca teknoloji meraklısına ev sahibi olacağı düşünülen festival 1 Mayıs'ta tamamlanacak.

Yorumlar (0)