Spotify da AR alanına yatırıma başladı

Dünyaca ünlü müzik servisi Spotify artırılmış gerçeklik alanında uygulamayı dahil edebilmek için çalışmalara başladı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 14.11.2019, 16:00 16.11.2019, 15:37
Spotify da AR alanına yatırıma başladı

Magic Leap AR gözlüğü bilindiği üzere AR gözlük alanında oldukça dikkat çekiyor. Her ne kadar AR gözlükler ülkemizde henüz yeteri kadar yaygınlaşmasa da hatta teknolojisi dahi bilinmese de Spotify firması Apple gibi bu alanın geleceğinde yakalayacağı başarıya odaklanmış olacak ki yeni bir atılıma geçti.

Spotify’ın Premium servisinin fiyat artışlarındaki tepkilere rağmen firma ürünlerini ve hizmetlerini geliştirmek için önemli yatırımlarda bulunuyor.

Bunlardan bir tanesi de Magic Leap AR gözlüğü için geliştirilen bir Spotify uygulaması. Bu uygulama bir AR gözlüğü ile kullanılabilecek ve kullanıcılar gözlük sayesinde önündeki cisimlerle etkileşim halinde olabilecekler. Sanal gerçeklik gözlüğü olan VR için mekanın ve etkileşimde bulunularak cisimlerin tek tek belirlenmesi hedefleniyor.

AR kanadında ise gözlük takılarak daha önceden tasarlanmış olan menüler istenildiği gibi yerleştirilebiliyor. Spotify uygulaması üzerinde dinlenilen şarkılarla birlikte AR gözlük vasıtasıyla kullanıcılar dinledikleri müzikleri evin çeşitli konumlarında görebilmeleri mümkün oluyor.

Ancak ifade etmek gerekir. Söz konusu teknoloji oldukça pahalı ve hala beklenildiği kadar popüler değil. Spotify ile beraber bu popülerlik aşılabilir mi, orası tartışma konusu ama en azından söz konusu AR yatırım denemeleri teknolojinin gideceği yeri görebilmek açısından büyük önem taşıyor.

Yorumlar (1)
Poligonar 4 yıl önce
Artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik uygulamaları için www.poligonar.com adresini ziyaret edebilirsiniz