Selçuk Bayraktar: TEKNOFEST dünyada zihinsel bir devrime imza atıyor

TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, TKNOFEST İzmir’de konuşma yaptı. Bayraktar, havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST'in dünyada bir dip dalgası olarak zihinsel devrime imza attığını ifade etti.

BİLİM-TEKNOLOJİ 27.09.2023, 15:49 27.09.2023, 15:58
Selçuk Bayraktar: TEKNOFEST dünyada zihinsel bir devrime imza atıyor

TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, İzmir Çiğli Havaalanı'nda, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile T3 Vakfı tarafından organize edilen festivalin açılış programında konuşma yaptı. Bayraktar, Ankara’dan sonra İzmir'de de "dünyanın en büyük teknoloji ve inovasyon festivali" olan TEKNOFEST ile gençleri buluşmaktan dolayı duyduğu mutluluğu ifade etti.

Her genci ülkenin kültürüne, geleceğine ve tarihine katkıda bulunan birer yıldız olarak gördüğünü söyleyen Bayraktar, "Sizleri bugün burada görmekten dolayı büyük bir mutluluk ve gurur duyuyorum. İzmir yalnızca doğal güzellikleriyle değil, aynı zamanda tarihimizdeki kritik önemi ile de çok özeldir. İzmir, Kurtuluş Savaşı'nın zafere ulaştığı, Türk halkının bağımsızlık meşalesini yaktığı yerdir. Bu vesile ile bağımsızlık savaşımızı zaferle taçlandıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi minnet, rahmet ve saygı ile yad ediyorum" şeklinde konuştu.

Dünyadaki devinimi ve değişimini yüksek teknolojinin sürüklediğinden bahseden Bayraktar, sözlerine şöyle devam etti:

"Girişim ekosisteminin ne yazık ki bir işe başlarken ilk cümlesi, 'insanlığın faydası' değildir, daha fazla kazanmaktır. İnsanoğlu, yüksek teknolojinin kuralsız ve hızlı deviniminin sosyal etkilerine yetişmekte oldukça zorlanıyor. Covid-19 salgınında dünya ülkelerinin temel düzeyde teknolojiye sahip bir solunum cihazını üretmekte ne kadar yetersiz kaldığını hep birlikte gördük. O süreç içinde tüm dünya bu basit fakat ölümcül yetersizliği uzun zaman sorguladı."

"TEKNOFEST dünyada zihinsel bir devrime imza atıyor"

Bu konudaki tartışmaların hala devam ettiğini belirten Bayraktar, "Bizler teknolojiyi kadim medeniyetimizin adalet, iyilik ve merhameti ile harmanlayarak insanlığa nefes olabilmek adına çaba gösterdik" şeklinde konuştu.

Geliştirilen solunum cihazları ile mazlumlara, insanlığa ve halklara nefes olmaya çalıştıklarını vurgulayan Bayraktar, insanlık adına milli teknoloji hamlesini daha da gerçekleştirmek istediklerini ifade etti.

Bayraktar, bilginin sınırlarını genişlemesiyle yaşamın derinliklerinin de anlaşılmaya başlayacağına dikkat çekerek şunları kaydetti:

"TEKNOFEST adeta dev bir dip dalgası olarak geliyor ve dünyanın daha önce hiç şahit olmadığı zihinsel bir devrime imza atıyor. Teknoloji yarışmaları için başvuru yapan milyonlarca gencimiz inşallah bütün dünyaya nam salmış SİHA'larımız gibi teknolojinin bütün diğer sivil alanlarında bayrağı çok daha yükseğe taşıyacaktır."

Milli teknoloji hamsiyle dünyaya örnek olduklarını belirten Bayraktar, "Türkiye geliştiriyor, araştırıyor, üretiyor ve her alanda kalkınıyor. Gençlerimiz sanayiyi yüksek teknoloji ve yapay zeka ile harmanlayarak yeni alanlar oluşturuyor. İşte bu yeni alanlara ve değişen dünyaya ruh verecek olan bizleriz" şeklinde konuşta.

Yorumlar (0)