İzmir’de TEKNOFEST heyecanı başladı

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, İzmirli ziyaretçilerine kapılarını araladı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 27.09.2023, 11:23 28.09.2023, 09:37
İzmir’de TEKNOFEST heyecanı başladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) yürütücülüğünde gerçekleşen TEKNOFEST İzmir, bugün itibari ile Çiğli Havaalanı'nda ziyaretçilerine kapılarını araladı. 1 Ekim tarihine kadar devam edecek olan festival, Türkiye'nin "milli teknoloji ekosisteminde" rol oynayan başkanlıkların, bakanlıkların, kamu ve özel sektör kuruluşlarının, medya şirketlerinin ve akademik kurumların da aralarında bulunduğu 121 kurumun katılımı ile gerçekleştiriliyor.

Kapılarını bugün 09.00'da açan festival nedeni ile Çiğli Havaalanı bölgesinde yoğun trafik oluştu. Günün erken saatlerden itibaren festival alanına gitmek isteyen vatandaşların büyük bölümünün, kendi araçları yerine toplu taşıma araçlarını kullandığı dikkat çekti.

Resmi açılış töreni bugün saat 13.00'de gerçekleşecek olan festivalin ilk gününde Bilim Şov, Hürkuş ve Gökbey Müzikali, Rafadan Tayfa Teknolojik Tayfa, Uçan Çocuklar Akrobasi Gösterisi, Sahne Senin, ve Burak Yeter konseri gibi etkinlikler yapılacak.

Katılımcılar gün boyunca "İklim Tüneli", "Dikey Rüzgar Tüneli", "Güneş Gözlemi", "Planetaryum", "Simülasyon Deneyim Alanları", "Uzay Temalı Çocuk Parkı", "Katılımcı Stant Aktiviteleri", "Sıcak Hava Balonu", "Kara ve Hava Araç Sergisi" ve "Pedallı Uçuş Etkinliği"ni deneyimleyebilecek. Ayrıca teknoloji ve girişim alanlarında da çeşitli yarışmalar yapılacak.

Hava araçlarıyla gösteriler yapılacak

Festival boyunca Bayraktar Akıncı, Türk Yıldızları, Anka, Bayraktar TB2, F-16 Solotürk, S-70 (Çelik Kanatlar), Hürkuş, BEL-429 (Üzüm Salkımı), T-129 Atak Helikopteri, Paramotor, Caravan (Paraşüt atlayışları), Gyrocopter ile gökyüzünde heyecan veren çeşitli gösteriler sunulacak ve öğrencilerle ilk uçuş etkinlikleri de hayata geçirilecek.

"Sahne senin" etkinliğinde ise müzikseverler, etkinlik alanında sahne deneyimi yaşayacak.

Festival heyecanına eşlik etmek isteyen İzmirliler, ziyaretçi kayıtlarını TEKNOFEST’in internet sitesi ya da mobil uygulaması üzerinden yapabiliyor.

Yorumlar (0)