Samsung parmak izi okuyucu hatasını düzeltiyor

Samsung bazı telefon ekran koruyucularının jelinin S10 ve Note 10 serisindeki parmak izi sensörlerini devre dışı bıraktığına dair geri bildirimlerinden ardından sorunu düzeltmek için bir güncelleme yayınladı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 25.10.2019, 11:30
Samsung parmak izi okuyucu hatasını düzeltiyor

Samsung’un Galaxy S10 ve Note 10’daki ultrasonik tabanlı parmak izi okuyucusunun, ekranda bulunan basit parmak okuyucular vasıtasıyla kolaylıkla devre dışı bırakılması uzun bir süredir konuşuluyordu. Özellikle kötü amaçlı kişilere verilere kolay bir şekilde erişme imkanı veren hata sebebiyle birçok bankacılık devi uygulamalarını bu telefonlar için kısıtlamıştı.

Samsung tarafından ultrason dalgaları yayarak parmak izinin 3 boyutlu bir haritasını çıkaran sensörün aradaki ekran koruyucusu sebebiyle yanlış bir haritalandırma yaptığını ve kayıtlı bulunmayan kullanıcıları da kabul ettiğini açıklamıştı. Samsung’un optik parmak izi okuması bulunan Galaxy A serisinde ise bir sorun yaşanmıyordu.

Aradan çok uzun bir zaman geçmeden ve ciddi mağduriyetler yaşanmadan Samsung tarafından bu hatayı telafi edici yama güncellemesi dağıtılmaya başlandı. Bölge bölge yeni güncellemenin kullanıcılara ulaşacağı ifade edildi.

Yama güncellemesiyle yanlış haritalama hatası giderilirken kayıtlı bulunan bütün parmak izleri de sistemden siliniyor. Böylece kullanıcıların güvenliği bir aşama daha sağlanmış oluyor. Tabi güncellemenin ardından kullanıcıların telefonlarına tekrar parmak izi sensöründen gerekli tanıtımları yapmaları gerekiyor.

Yorumlar (0)