İşte Türkiye’nin ilk 5G altyapılı stadı!

Trabzonspor Şenol Güneş Spor Kompleksi Medical Park Stadyumu Türkiye’nin 5G teknolojisine sahip ilk stadyumu oldu.

BİLİM-TEKNOLOJİ 01.11.2019, 18:16
İşte Türkiye’nin ilk 5G altyapılı stadı!

Dünyada ABD, Güney Kore ve İngiltere gibi bazı ülkelerde kısıtlı olarak kullanıma açılan 5G teknolojisine ülkemizde ne zaman geçileceğine dair bir bilgi bulunmazken, Trabzon’da sevindiren haber geldi.

Huawei ve Turkcell’in ortak yürüttüğü çalışma sonucunda Trabzonspor Şenol Güneş Spor Kompleksi Medical Park Stadyumu 5G teknolojisine sahip ilk stadyum oldu.

5G teknolojisi ülkemizde aktif olarak kullanılmaya başlandığında gerek stadyum gerekse dışındaki taraftarlar tarafından kolay bir şekilde kullanılabilecek. Düşük gecikme süresiyle birlikte yüksek yükleme ve indirme hızları sayesinde bağlantı yavaşlaması gibi problemler en düşük seviyede olacak.

Stadyumun 5G destekli olması tek olumlu yönü değil. Normalden çok düşük gecikme süresiyle beraber stadyumun hangi bölgesinde maçı izlediğinizin bir önemi olmadan, kameradan gelen görüntüyle birlikte gerçek zamanlı olarak maçı takip edebilmek mümkün olacak.

Bununla birlikte stada yerleştirilecek 360 derecelik kameralar ile birlikte maçı dışarıdan seyretmek daha keyifli hale gelecek. Taraftarlar tarafından ekranda bulunan maç takip edilebilirken, maç istatistikleri veya oyuncu bilgileri de anlık olarak görülebilecek.

Turkcell tarafından İstanbul Tepebaşı’nda geçtiğimiz Ağustos’ta yapılan 5G hız testinde 2.283 GBPS’a ulaşılarak bir dünya rekoru kırılmıştı.

Yorumlar (0)