Instagram çok konuşulacak hikaye eklentisi üzerinde çalışıyor

Popüler sosyal ağlardan Instagram hikayeler üzerinde etkinliklerin, soru cevapların görüntülenmesini ve hızlı bir şekilde yanıt alınmasını sağlayacak davet adındaki çıkarma üzerinde çalışıyor.

BİLİM-TEKNOLOJİ 17.10.2019, 12:00
Instagram çok konuşulacak hikaye eklentisi üzerinde çalışıyor

Dünyanın en popüler sosyal mecralarından Instagram, çok kullanılan bölümü Hikayeler için yeni bir çıkartma getirmeye hazırlanıyor. Invites yani davet adındaki çıkartma, kullanıcılara hikayeler ile mevcut bir etkinliğin konum ve tarih bilgilerini öğrenmelerine olanak tanıyor.

Sosyal medya mecralarının yeni özellikler deyince akla gelen önemli isimlerinden olan Hong Kong’lu ünlü geliştirici Jane Manchun Wong, Instagram için yeni bir özelliği test ettiğini gösteren ekran görüntüsünü kullanıcılarla paylaştı. Söz konusu özellik, günlük 250-300 milyon kişinin kullandığı Instagram’ın Hikayeler bölümüyle ilgili.

Facebook’un çatısı altında faaliyetlerini sürdürmeye devam eden sosyal medya devi, Hikayeler’e ekleyeceği yeni Davet adındaki çıkarması kullanıcıların bir etkinliğin tarih ve konum bilgilerini paylaşmasına imkan tanıyacak. Bununla birlikte kullanıcılar davet edilen kişinin daveti onaylayıp onaylamadığını da ekranından anında görebilecek.

Yeni özelliğin en çok kurumsal markalar, influencer’lar tarafından kullanılması bekleniyor. Çünkü davet çıkartması ürün tanıtımlarında veya soru cevap etkinliklerinde önemli bir role sahip olacağa benziyor.

Instagram’dan ise davet çıkartması ile ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi. Çünkü Wong’un yeni keşfettiği bazı yenilikler hemen kamuoyuyla paylaşılmıyor. Yakın bir zamanda davet çıkarması resmi güncellemesinin Instagram kanadına gelmesi bekleniyor.

Yorumlar (0)