Ünlü Türk yazarın kitabı Netflix dizisi olacak

Ünlü yazar Elif Şafak’ın çok okunan romanı Aşk, yakın zamanda izleyicilerin karşısına Netflix dizisi olarak çıkacak.

BİLİM-TEKNOLOJİ 17.10.2019, 15:00
Ünlü Türk yazarın kitabı Netflix dizisi olacak

Dünyaca ünlü video içerik plaftormu Netflix, Hakan: Muhafız, Aşk 101 ve Atiye gibi dizilerin ardından güzel bir projeye daha imza atmaya hazırlanıyor. Yazdığı romanlarla dünya çapında tanınan Elif Şafak’ın Aşk’ının tüm yapım haklarını Netflix satın aldı. Yakın zamanda Aşk romanını Netflix’te görebileceğiz.

Yazdığı romanlar ve aldığı ödüllerle dünya çapında büyük bir üne kavuşan Elif Şafak’ın Aşk romanı 2011 yılında yayımlandı ve sadece Türkiye’de bil 850 binden fazla sattı. Aşk romanı toplam 37 dile çevrildi ve son yılların en çok satan romanlarından birisi oldu. Anlaşılan o ki Netflix’in gözünden bu başarı kaçmamış.

Aşk romanı ne anlatıyor, Netflix’in yeni dizisi nasıl olacak?

Tahmin edildiği üzere sıradan aşk hikayeleri bu kitapta bulunmuyor. Bundan ziyade bireysel bir aşk anlatımından ziyade Elif Şafak Aşk romanında birçok kişinin aşk duygusu ile tanışmasını romanında bizlere anlatıyordu.

Bu tanışma hikayesi ise oldukça manidar bir yoldan geçiyor. Kitapta Elle Rubinstein ismindeki kadın, 13. Yüzyılın önemli yazar, düşünür ve şairlerinden olan Şems-i Tebrizi ve Mevlana ile tesadüfen tanışıyor. Tabi bu tanışıklık öyle düşündüğünüz gibi değil, günümüze dek ulaşan bir el yazması ile oluyor. Ella, “aşkın ve hayatın 40 kuralı” isimli yazıyı okuduktan sonra felsefi ve aynı zamanda ruhani bir yolculuğa çıkıyor.

Şiir ve bilgeliğin iç içe geçtiği bu yolculukta, okuyucular da bir yolculuğa çıkıyor ve aşkın ne olduğunu öğrenebileceğimiz gizemli bir yola çıkıyoruz.

Yorumlar (0)