"Hayat Eve Sığar" uygulaması yayınlandı! Riskli bölgeler görülebiliyor

Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni tip koronavirüs (Covid-19) uygulaması "Hayat Eve Sığar", Android ve iOS için yayınlandı. Uygulamada riskli bölgeler görülebiliyor.

BİLİM-TEKNOLOJİ 18.04.2020, 11:40
"Hayat Eve Sığar" uygulaması yayınlandı! Riskli bölgeler görülebiliyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı vatandaşların takip edilmesine yardımcı olacak bir uygulama üzerinde çalıştıklarını duyurmuştu. 

Bakanlık tarafından hazırlanan "Hayat Eve Sığar" adlı uygulama, Google Play Store'da ve iOS App Store'da yayınlandı.

Uygulamada bulunan harita üzerinden çevrenizdeki hastane, eczane, metro istasyonları, toplu taşıma ve marketlerin konumlarına ulaşılabiliyor. 

Söz konusu uygulama, bulunduğunuz bölgede evde izolasyon altında olan, enfekte kişiler ve riskli bölgelerin yoğunluk oranlarını da gösteriyor. 

Ailem kısmına takip etmek istediğiniz yakınlarınızın isimlerini ekleyerek, ilgili kişinin bu uygulamayı indirip, uygulama üzerinden onay vermesi halinde onların konum bilgilerine ulaşabiliyor, takip edilebiliyor ve bulundukları bölgelere göre risk durumları hakkında bilgi alabiliyorsunuz. 

Öte yandan, uygulamanın alt kısmında, Türkiye'nin günlük yeni tip koronavirüs (Covid-19) istatistiklerine de ulaşılabiliyor. 

Sağlık Bakanlığınca yayınlanan uygulama, sadece Android 5.0 ve üzeri - iOS 10 ve üzeri sürümlerde çalışıyor. 

Yorumlar (0)