Google ilk arama neydi, Google ne demek? (Google en çok aranan kelimeler)

Google 25. yaş gününü bir Doodle ile kutladı. Larry Page ile Sergey Brin tarafından 1998 yılında kurulan popüler arama motorunun tarih hakkında internetten çok sayıda arama yapıldı. Peki Google'da ilk aranan şey neydi? Google'da günde kaç arama yapılıyor? Google en çok aranan kelimeler hangileri? Google ne demek?

BİLİM-TEKNOLOJİ 27.09.2023, 13:22 27.09.2023, 13:48 Hakan Öksüz
Google ilk arama neydi, Google ne demek? (Google en çok aranan kelimeler)

Popüler arama motoru Google, 25 yıl önce bugün kuruldu. Google, 25. yaşını özel bir Doodle ile kutladı. Stanford Üniversitesinde doktora yapan Larry Page ile Sergey Brin tarafından 1998 yılında kurulan Google, kısa sürede büyük popülerlik kazandı. Her gün milyarlarca aramanın yapıldığı Google'ın tarihi merak ediliyor. 

Google ilk arama neydi? 

Google ilk arama neydi? Google'da en çok aranan kelimeler hangileri? Bunun gibi soruların yanıtı merak ediliyor. Google'da aranan ilk şey Stanford Üniversitesi oldu. Bu arama, okulun öğrencileri olan Larry Page ile Sergey Brin tarafından yapıldı. 1998 yılının bahar aylarında yapıldığı bilinse de bu ilk aramanın kesin tarihi bilinmiyor.

Google'da yaptıkları ilk arama hakkında kurucular şunu söylemişti:

"İlk zamanlarda yalnızca birkaç milyon web sitesi vardı. Bir kelimeyi arattığınızda sayfalarca uzunlukta sonuçlarla karşılaşıyordunuz. Bunu bir düzene koymak gerekiyordu. Stanford Üniversitesi'nin web sitesi, Google'da arattığımız ilk şeydi. Çünkü o koşullara göre web'de en kolay şekilde bulabileceğimiz sonuç buydu."

Google günlük arama sayısı

En çok kullanılan arama motoru Google'a dair istatistikler arasında en çok merak edilenlerden biri de Google günlük arama sayısı oldu. Google'da günde kaç arama yapılıyor? sorusunun yanıtı araştırılıyor. 

Edinilen bilgilere göre her gün Google üzerinde ortalama 3,5 milyar arama gerçekleştiriliyor. Bu sayı, saniye başı 40 bin arama yapıldığı manasına geliyor. En az 190 ülkede kullanılan Google, arama sonuçlarını 100'den fazla dilde kullanıcıların önüne seriyor.

Google en çok aranan kelimeler

Günlük 3,5 milyar aramanın yapıldığı Google'a en çok yazılan kelimeler de merak ediliyor. Google'da en fazla "hava durumu", "Google", "haberler", "YouTube" ve "Facebook" kelimeleri aratılıyor. En çok arama ABD, Çin, Hindistan, Japonya ve Brezilya'dan yapılıyor.

Google ne demek?

Stanford Üniversitesi'nde Larry Page ile Sergey Brin tarafından geliştirilen Google'ın ilk adı Blackrub olarak biliniyor. Daha sonra orijinal bir değişikliğe giden kurucular, arama platformunun ismini Google olarak değiştirdi. Peki Google ne demek?

Google adı, "googol" kelimesinin değiştirilmiş bir versiyonuydu. "On üzeri yüz" anlamına gelen googol kelimesi, geliştirilen yeni arama motorunun insanlara sunduğu devasa bilgi havuzunu ifade ediyordu.

Yorumlar (0)