Davetiye şartını kaldırdı! Artık herkese açık

2020 yılının Mart ayında kendini geliştirilmesi ve pandeminin de etkisiyle büyük ilgi görmeye başlayan Sosyal medya uygulaması Clubhouse, girişteki davetiye şartını kaldırdığını duyurdu.

BİLİM-TEKNOLOJİ 22.07.2021, 16:29 24.07.2021, 20:12 Hanife
Davetiye şartını kaldırdı! Artık herkese açık

Canlı ve sesli olarak sohbet odalarında konuşma sağlayan Clubhouse uygulaması koronavirüs salgınında kullanıcılara sunulmuş ve karantina sürecinde büyük beğeni toplamıştı. Kendini geliştiren uygulama şimdi de kullanıcı giriş sisteminde değişiklik yaptı.

Clubhouse, 2020 yılında kullanıma sunulduğunda sadece davetiye usulüyle giriş yapıla biliniyordu.  uygulama, davetiye sistemini kaldırarak bütün kullanıcıların kullanımına açtı.

Clubhouse yaptığı bilgilendirmede, uygulamaya giriş yapmak için davetiye sistemini tamamen kaldırdığını ve uygulamaya katılmak için bir bekleme listesi olmayacağı söyledi.

Mayıs'ta android sürümü yayınlanmıştı

Uygulama ilk önce IOS kullanıcılara daha sonrada geçtiğimiz mayıs ayında Andorid kullanıcılara yeni sürümle yayınlanmıştı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, uygulama, Android sistemde 10 milyon indirmeyi aştığı belirtildi.



Günde 500 bin oda oluşturuluyor

Açıklamada, platformda günlük yaklaşık 500 bin oda oluşturulduğunu ve kullanıcıların uygulamada ortalama günde yaklaşık bir saat harcadığına dikkat çekildi.

Clubhouse, geçen hafta, uygulama içerisinde "Backchannel" adlı doğrudan mesaj gönderme seçeneğini sunduğu yeni güncellemede, yaklaşık 90 milyon mesaj gönderildiğini kaydetti.

Clubhouse’un ortaya çıktıktan kısa bir süre içerisinde büyük ilgi görmesi, sosyal medya devlerinden Facebook’un Live Audio Rooms, Twitter’ın da “Spaces” uygulamasını denemeye başladı.
 

Yorumlar (0)