Çanakkale'deki iskelelerde, tatilcilerin dönüş yolculuğu erken başladı

Kurban Bayramı tatilini erkenden bitiren çok sayıda vatandaş, dönüş için yollara düşmeye başladı.

YAŞAM 22.07.2021, 16:38 24.07.2021, 20:12
Çanakkale'deki iskelelerde, tatilcilerin dönüş yolculuğu erken başladı

Ülkenin çeşitli bölgelerinde tatillerini geçiren vatandaşların önemli bir bölümü, dönüş için bayramın üçüncü gününde yola çıktı.

Uzun araç kuyrukları oluştu

Sabah saatlerinde Çanakkale'deki feribot iskelelerinde ortaya çıkan yoğunluk, öğle saatlerinin ardından biraz daha arttı. İl merkezi, Gelibolu, Lapseki, Kilitbahir ve Eceabat’taki iskeleleri kullanan vatandaşlar, yer yer uzun araç kuyrukları oluşturdu.

İl merkezinden Kilitbahir ve Eceabat iskelelerine ulaşmaya çalışan tatilciler, Balıkesir ve Kayserili Ahmetpaşa caddelerinde sıraya giriyor. Zaman zaman sürücüler, 2 kilometreye kadar varan kuyruk boyunca özel güvenlik personeli ile trafik polisleri tarafından iskelelere doğru yönlendiriliyor.

21 gemiyle hizmet

Çanakkale Boğazı ile birlikte adalar hattındaki deniz ulaşımını gerçekleştiren GESTAŞ AŞ, vatandaşların mağdur olmaması amacıyla tarifeye bağlı kalmadan arabalı vapur seferlerini gerçekleştiriyor. Bayram tatili boyunca Çanakkale-Eceabat ve Gelibolu-Lapseki güzergahlarında yedişer, Gökçeada-Kabatepe hattında 3, Gelibolu-Çardak ile Geyikli-Bozcaada hatlarında ikişer olmak üzere toplamda 21 gemiyle hizmet veriliyor.

Yorumlar (0)