Bayraktar AKINCI TİHA PT-1 tam not!

Bayraktar AKINCI Taarruzi İnsansız Hava Aracı'nın (TİHA) testleri sürüyor. İlk prototip olan Bayraktar Akıncı TİHA PT-1, Yüksek İrtifa Sistem Tanımlama Testi’ni kusursuz geçti.

BİLİM-TEKNOLOJİ 22.08.2020, 13:24
Bayraktar AKINCI TİHA PT-1 tam not!

Bayraktar AKINCI Taarruzi İnsansız Hava Aracı'nın (TİHA) testleri süren PT-1 prototipi, Çorlu Hava Meydan Komutanlığındaki Bayraktar AKINCI Uçuş ve Eğitim Merkezi’nde yapılan Yüksek İrtifa Sistem Tanımlama Testi’nden yüksek not aldı.

Baykar'dan yapılan bilgilendirmede, Savunma Sanayii Başkanlığı liderliğinde yerli ve milli imkanlarla Baykar tarafından geliştirilen Bayraktar AKINCI TİHA (Taarruzi İnsansız Hava Aracı) kritik bir eşiği daha yüksek notla geçti.

Bayraktar AKINCI TİHA’nın ilk prototipi PT-1, Çorlu Hava Meydan Komutanlığında bulunan Bayraktar AKINCI Uçuş ve Eğitim Merkezi’nde yapılan Yüksek İrtifa Sistem Tanımlama Testi’nde büyük başarı sağladı.

30 bin feet’i aştı

Geceden başlayan hazırlıkların ardından Bayraktar AKINCI TİHA PT-1, Yüksek İrtifa Sistem Tanımlama Testi çerçevesinde saat 06.16’da teker kesti.

Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar’ın idaresinde yapılan uçuşta Bayraktar AKINCI TİHA PT-1, yamklaşık 9,15 kilometre olan 30 bin feet irtifayı geçti ve bu yükseklikte 3 saat 22 dakika kaldı.

Bayraktar Akıncı TİHA PT-1, 30 bin feet üzerinde gökyüzünde yapılan testlerin ardından saat 09.38’de Çorlu Hava Meydan Komutanlığına teker koydu.

Böylelikle Bayraktar Akıncı TİHA PT-1, beşinci başarılı uçuşunu tamamlamış oldu.

Testler iki prototiple sürüyor.

Yorumlar (0)