Bakan Yardımcısı Sayan, ilk 5G sinyalini hizmete sunacakları tarihi açıkladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, 2023’te ilk 5G sinyalini Türkiye’nin hizmetine sunmayı hedeflediklerini açıkladı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 29.04.2021, 09:51 29.04.2021, 17:39
Bakan Yardımcısı Sayan, ilk 5G sinyalini hizmete sunacakları tarihi açıkladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ö. F. Sayan, 5G frekansına ait ihaleyi 2022’de  tamamlamayı, ilk sinyali ise 2023’te bütün vatandaşların hizmetine sunmayı hedeflediklerini duyurdu.

2023’te ilk 5G sinyali

5G teknolojisi hakkında Twitter’dan açıklamalarda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, 5G’ye ait ihaleyi 2022 tamamlayarak ilk 5G sinyalini 2023’te sunmak istediklerini ifade etti.

2020’de 5G test şebekelerini denediklerini söyleyen ve önemli bir başarı yakaladıklarını vurgulayan Ömer Faruk Sayan, şebekelerin yerlileştirilmesi çalışmalarının şu anda en önemli ve kritik öncelikleri olduğunu aktardı.

Uçtan Uca Yerli ve Milli 5G Projesi'ne ilişkin ilk demolarının mart sonunda tamamlandığını duyuran Ömer Faruk Sayan, radyolink, çekirdek şebeke, 5G yeni radyo, şebeke yönetim sistemi gibi hususlarda prototipler ile Ar-Ge süreçlerinin hazırlandığını kaydetti.

"5G, Türkiye’nin gelişiminde bir itici güç olacak”

Bakan Yardımcısı Sayan,Haberleşme Teknolojileri Kümelenmesi ile  26 Mayıs'ta bu ürünlerin son şeklinin demolarını kamuoyuna bir etkinlikle duyuracaklarını ifade ederken bundan sonraki aşamada, ürünlerin ticari şebekelerde kullanılması, entegrasyon ve test çalışmalarıyla devam edeceklerini açıkladı. Hedeflerinin dünyayla uyumlu bir şekilde 5G’yi ilk kullanan ve geliştiren ülkelerden biri olmak olduğuna dikkat çeken Sayan, bu 5G projesinin, Türkiye’nin gelişiminde itici bir güç olacağını vurguladı.

Yorumlar (0)