Apple'ın Çin ile imtihanı: Taşınacaklar!

Çin'in sert koronavirüs tedbirleri nedeniyle zor durumda kalan Apple şirketinin, üretim tesislerini Çin dışına taşımaya hazırlandığı kaydedildi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 22.05.2022, 18:47 Hakan Öksüz
Apple'ın Çin ile imtihanı: Taşınacaklar!

Dünyaca ünlü akıllı teknoloji üreticisi Apple'ın en büyük tedarikçileri arasında olan Foxconn'un, üretimini Çin dışına kaydırmak istediği belirtiliyor.

Şirketin halihazırda en büyük üretim tesisleri; Çin, Vietnam ve Hindistan'da bulunuyor. Bu ülkelerdeki devasa fabrikalarda üretilen milyonlarca bilgisayar ve akıllı telefon, dünyanın dört bir yanına dağıtılıyor.

Çin'de koronavirüs karantinası

Çin'in yeniden Kovid-19 karantinasına girmesi nedeniyle ürün ticaretinde çeşitli zoruluklar yaşayan Foxconn, üretimini yurt dışına taşımak için çalışma yürütüyor. Ülkedeki kısıtlayıcı politikalardan rahatsız olan diğer Apple üreticilerinin de Çin dışına çıkmak için hazırlıklar yaptığı aktarılıyor.

Üretim, Vietnam ve Hindistan'a kaydırılacak

İsmini vermeyen kaynaklardan edinilen bilgiye göre Apple şirketi, bütün operasyonlarını halihazırda üretim tesisleri bulunan Vietnam ve Hindistan'a kaydıracak. Şirket böylece Çin hükümetinin kısıtlayıcı kararlarından korunmak istiyor.

Çin'de koronavirüs vakalarının yeniden artışa geçmesi, hükümeti sert önlemler almaya zorladı. Vakalar nedeniyle sokağa çıkma yasağı uygulaması geri getirildi. Foxconn şirketi, bu nedenle ülkedeki birçok fabrikada üretimin durdurulduğunu bildirdi.

Yorumlar (0)