Apple'ın açığını bulmuştu, şimdi servet sahibi oluyor

Geçen sene Apple’ın açığını bularak gündem olan Aydın Didimli genç, 21 yaşındaki Hüseyin Çoban servet sahibi oluyor. Çoban, firmadan hediye olarak kendisine önemli miktarda para teklif edildiğini ifade etti.  

BİLİM-TEKNOLOJİ 27.08.2021, 16:10 29.08.2021, 09:36
Apple'ın açığını bulmuştu, şimdi servet sahibi oluyor

Apple’ın güvenlik açığını keşfederek ünlülerin fotoğrafına ulaştığını iddia eden 21 yaşındaki Hüseyin Çoban, bilişim teknolojilerine düşkünlüğü vesilesiyle kendisine önemli miktarda bir para teklif edildiğini kaydetti.

“Teklifi kabul ettim” 

Geçtiğimiz yıl Apple'ın sistem açıklarını bularak bu açıkları Apple'a bildirdiğini dile getiren Çoban, kendisine bunun üzerine para ödülü teklif edildiğini kaydederken, ilk para ödülünü kabul etmediğini dile getirdi. Ardından aylar sonra Apple’ın, kendisine yeni bir teklif gönderdiğini belirten Çoban, bu teklifi kabul ettiğini açıkladı.

“Ünlülerin fotoğraflarına ulaşıyordum”

21 yaşındaki Hüseyin Çoban, Apple’a ait cep telefonu kullanan ünlü isimlerin, iCloude hesaplarına erişerek, bütün uygulamalarına ve fotoğraflarına ulaştığını açıklamıştı. Ardından bu bilgiyi, şirket yetkilileri ile temasa geçerek onlara ilettiğini söyleyen Çoban, kendisine teklif olarak gönderilen binlerce dolar ödülü az bularak kabul etmediğini bildirmişti. Apple'ın aylar sonra kendisine yeniden dönüş yaptığını dile getiren 21 yaşındaki Çoban, Apple'ın mesajında "Geç dönüşümüz sebebiyle özür dileriz, teklifimizi reddetmenize üzüldük. Bulduğunuz açığı daha ayrıntılı olarak incelediğimizde değerinin biraz daha yüksek olduğunu gördük. Kabul ederseniz eğer ödüllendirileceksiniz." şeklinde bir mesaj aldığını ve bu ödülü kabul edeceğini açıkladı. 

Yorumlar (0)