ABD, Türkiye’deki şirketlerine uygulanan verginin kaldırılmasını istedi

ABD Ticaret Temsilcisi Tai, Ticaret Bakanı Mehmet Muş ile görüştü. Görüşmede, Türkiye’de hizmet veren ABD’li şirketleri büyük oranda etkileyen “Dijital Hizmet Vergisi’nin” kaldırılması istendi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 27.08.2021, 15:00 29.08.2021, 09:40
ABD, Türkiye’deki şirketlerine uygulanan verginin kaldırılmasını istedi

ABD Ticaret Temsilcisi Katherine Tai, Türkiye Ticaret Bakanı Mehmet Muş ile görüşme gerçekleştirdi. Türkiye’de faaliyet gösteren ABD’li teknoloji şirketleri hakkında konuşan ikiliden Katherine Tai’nin verginin kaldırılmasını istediği öğrenildi.

Türkiye’nin dijital şirketlere uyguladığı vergi uygulamasından ABD’nin muaf tutulmasını isteyen Katherine Tai ve Mehmet Muş, çevrim içi geçen görüşmenin detayları hakkında bilgi vermezken konuyla ilgili bilgilendirme paylaşımını ABD Ticaret Temsilciliği’nin resmi web sitesi yaptı.



İki ülke arasında ticaret güçlendirilecek

Türk ve ABD’li tarafların iki ülke arasındaki ticaretin güçlendirilmesi konusunda anlaşmaya vardığı belirtilen açıklamada, “Temsilci Katherine Tai, Türkiye’de faaliyet gösteren ABD’li şirketlerin piyasa erişiminin artırılması gibi ortak çıkarların olduğu alanlar konuşuldu. Bunun yanında, Dijital Hizmet Vergisi etrafındaki sorunların çözümü için çok taraflı görüşmelerin en uygun ortamı sağladığı belirlendi. Tai, bireysel olarak uygulanan Dijital Hizmet Vergilerinin OECD ve G20’deki süreçlerle bağlantılı olarak kaldırılmasının ABD için kritik öneme sahip olduğunu bildirdi.” ifadeleri yer aldı.

Yorumlar (0)