Yolda bulduğu taşın uzaydan geldiğini söylüyor: "Dünya dışından bir mesaj"

Kocaeli’de 10 sene önce yolda yürürken 11 kilo 670 gram ağırlığında bir taş bulan Ertan Kamış, taşın göktaşı (meteor) olabileceğine inanıyor.

YAŞAM 09.11.2022, 11:01 09.11.2022, 17:54
Yolda bulduğu taşın uzaydan geldiğini söylüyor: "Dünya dışından bir mesaj"

Kocaeli'nin Derince ilçesinde ikamet eden Ertan Kamış, 10 sene önce evinin yakınlarında bir taş buldu. 

Taştan 24 element çıktı

Taş parlayıp yeşil renge dönüşünce Kamış’ın ilgisini çekti. Yakından baktığı taşın üzerinde yanık bölümler bulunduğunu ve ağır olduğunu gören Kamış, bunu incelemeye karar verdi.

Taş, tartıda 11 kilo 670 gram çıktı. Özel bir laboratuvardaki inceleme sonucunda taşta gümüş, bor, kalsiyum, alüminyum, kobalt, potasyum, demir, magnezyum, sodyum, mangan, fosfor, arsenik, silisyum, boryum, krom, kadmiyum, bakır, molibden, civa, nikel, antimon, kurşun, çinko ve selenyum olmak üzere 24 element bulundu.

Kamış, taşın araştırılması için başvuruda bulunduğunu fakat olumsuz geri dönüşler alması sebebiyle taşı muhafaza ettiğini ve araştırmalarına devam ettiğini söyledi.

Ertan Kamış, yakın süreçte bir üniversitede yaptırdığı araştırmanın daha önce yaptırdığı analiz raporuyla örtüştüğünü fark etti.

"Dünya dışından bir mesaj, bir mektup gibi algıladım"

Taşı 10 sene önce evine yakın bir alanda bulduğunu ifade eden Kamış, "Bir yaz günü evden çıktığı zaman evime yakın bir alanda yol kenarında parlak bir nesne gördüm. Yeşil olarak gördüm, merak edip yaklaştım. Ayağımla dokununca ağırlığını anladım. Kucaklayınca bu defa daha ağır olduğunu gördüm. Tarttım ve 11 kilo 670 gram olduğunu öğrendim. Bunu incelemeye karar verdim. Analizini gerçekleştirdik. Analiz sonucunda taşta 24 element olduğunu gördük. İnternetten yaptığım incelemelerde da benzer taşların olduğunu fark ettim. İnsanlık için yararlı olabilir diye bunu gündeme taşımadım. Uzun bir süre gizledim çünkü araştırmalarımı devam ettirdim. Daha iyi bir sonuca varmak istedim. Bazı kurumlara başvurdum, olumlu cevap alamadım. Ülkemizde bu araştırmaların olmamasıyla ilgili üzüntü duydum. Üzüntümü paylaşmak yerine incelemelerimi sürdürdüm. Değişik denemelere aldım. Parçaları yakıp erittim ve söz konusu maddenin değiştiğini fark ettim. Bunu dünya dışından gelen bir mesaj, bir mektup olarak algıladım. Günümüzde bunu paylaşma zamanının geldiğini düşündüm. İnsanlık için bir faydası olur diye paylaştım. Çünkü günümüzde Türkiye’de uzay ajansları değerli çalışmalar gerçekleştiriyor. Biraz da bu çalışmalara yardımcı olmak için çıkarttım. Bu bilgilere, elementlere ulaşabilmek için milyon dolarlar harcanıyor. Bu taşla elementler elimize gelmiş. Ben istiyorum ki bu araştırılsın, değerlendirilsin. Milyon dolarları harcamaya gerek yok bilgi zaten gelmiş, elimizde. Bilgiyi paylaşmak önemli olan. Gerçekten bu meselelerle ilgilenenlerin bize ulaşmasını istiyorum." sözlerini kullandı.

"İnsan vücudundaki neredeyse tüm elementler bu taşta mevcut"

Taş ile ilgili pek çok araştırma yaptığını söyleyen Kamış, "Araştırmalarıma göre, insan vücudunda olan neredeyse tüm elementler bu taşta da var. Dikkatimi çeken de zaten o oldu. ‘Nasıl böyle bir şey olur?’ dedim. Bana tuhaf geldi. Daha çok heyecanlandım ve bu beni daha fazla araştırmaya itti." şeklinde konuştu.

"Satın almak isteyenlerle konuşmadım, önceliğimiz taşın bilimsel değeri"

Taşın kendisinden alınmak istendiğini ancak fiyat bile vermediğini söyleyen Kamış, sözlerine şöyle devam etti:

"10 yıl önce mikro analiz ünitesinde parçalama işlemi yapıldı. Analiz sonucunda içinde 24 element olduğu tespit edildi. Ben bir kenara koydum bunu. Yakın bir dönemde de Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde bir akrabamız tarafından numune verildi. Ancak analiz sonucu bana kaşesiz geldi. İkisini karşılaştırdım iki analiz örtüştü. Orada kanaate vardım. bu meteor satın alınmak istendi ancak ben araştırılmasını istediğim için reddettim. Benden almak isteyen kişiyle direkt konuşmadım, aracılar bana iletti. Fiyat istediler benden fakat ben fiyat vermedim. Biz buna değer verenlerle irtibata geçmek isteriz. Çünkü bizim önceliğimiz bu taşın bilimsel değeri. Rabbime güvendim. Bir ara İstanbul’a götürüp, İstanbul’da muhafaza ettim. İstanbul bizim için kutsal bir şehir. Bir hissiyat vardı. Bu taş İstanbul’daki dağınıklığı düzeltsin diye diledim. Enerjisine inandım. Mekke’de Hacer-ül esved taşımız var. Değerli şeyler bunlar. Hiçbir şey alemde boşuna yaratılmamış. Bu taşın 10 sene bende olması tefekkürümü artırdı."

"İnsanlık için güzel bir bilgi, fayda barındırır"

Türkiye’nin uzay çalışmalarında ciddi bir yol katettiğini ve bu taşın da çalışmalara destek verebileceğini söyleyen Ertan Kamış, "Son dönemlerde uzay çalışmalarına yapılan yatırımlar herkesi heyecanlandırdı. Türkiye Uzay Ajansı’nın (TUA) son bütçe artırımı 2 bin 539 kat oldu. Bundan 20-30 yıl önce Türkiye’de keşfedilen taşlar Fransa’daki bir araştırma müzesine sevk ediliyordu. Şu an uzay ajansımız var. Türkiye’de bununla ilgili araştırmaları yapan daha fazla laboratuvarlar kurulsun, ekipmanlar temin edilsin isterim. Taş bulan kişilerle ilgili çok haber çıkıyor fakat hep maddi anlamda bunlara bakılıyor. Manevi açıdan bakmanın bilinçlendirilmesi lazım. Atasözü dahi var, ‘Ummadığın taş, baş yarar’ diye. Hiç ummazsın ama bir bakarsın insanlık için çok iyi bir yarar, destek, bilgi barındırır. Bunun algılanmasını istiyoruz." açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)