Türk tıp tarihine altın harflerle kazınan Recep Sert, gözaltında

Seneler önce Türkiye’nin ilk çene naklinin, beşinci yüz naklinin gerçekleştirildiği Recep Sert, Balıkesir’de yapılan uyuşturucu operasyonunda gözaltına alındı. Tıp tarihine altın harflerle kazınan Sert, daha önce de ödemediği 1500 TL’lik borç sebebiyle icralık olup tutuklanmıştı. 

YAŞAM 17.03.2022, 11:29
Türk tıp tarihine altın harflerle kazınan Recep Sert, gözaltında

Balıkesir Edremit’te narkotik ve istihbarat ekipleri iş birliğiyle uyuşturucu satıcılarına, depolayıcılarına ve kullanıcılarına yönelik operasyon düzenlendi. Bursa’dan Edremit’e yüklü miktarda uyuşturucu aktarılacağı yönündeki ihbar üzerine düzenlenen operasyonda şüpheliler önce bir süre takip edildi. Sonrasında ise Edremit girişinde yakalandı. Araç içinde yapılan aramalarda 3 parça halinde 1 kilo 237 gram metamfetamin ele geçirildi. 

10 kişi gözaltına alındı

Edremit polis ekipleri, M.B. (32), B.E. (44), T.K. (37), Ü.K. (29), A.K. (38), S.Y. (42), Ş.T. (41), E.Y. (24), D.T. (35) ve Recep Sert’i (34) gözaltına aldı. 10 şüphelinin “uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti” suçundan yarın adliyeye sevk edileceği belirtildi.



Recep Sert kimdir?

Bursa İnegöl’de yaşayan Recep Sert, tüfeğini temizlemek istediği sırada tüfek ateş almıştı. Bunun üzerine Sert’in yüzü tanınmayacak hale gelmişti. Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi, 18 Temmuz 2013 tarihinde Sert’e yüz naklini gerçekleştirmişti. 43 yaşında beyin ölümü gerçekleşen Polonyalı bir turist olan Andrzej Kucza’nın yüzü ve çenesi başarılı şekilde Sert’e nakledildi. Ameliyatın başarıyla sonuçlanmasının ardından Recep Sert, Türkiye’nin beşinci yüz nakli, ilk çene nakli gerçekleştirilen vatandaşı oldu. 

Recep Sert, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde uzun süre tedavi gördü. Aynı hastanede çalışıp böbrek nakli olan ablasına refakat eden Esma Akyurt ile o dönemde tanıştı ev 21 Aralık 2014 tarihinde ikili, dünya evine girdi. Sonrasında kendi işini kurmak üzere Bursa İnegöl’de Mimar Sinan Bulvarı üzerinde kafe açan Recep Sert, o dönemde ödemediği 1500 liralık borç sebebiyle icralık oldu. Borcunu ödeyemeyeceğini bildirmesi üzerine gözaltına alındı ve Bursa 2. İcra Ceza Mahkemesi kararıyla tutuklandı, 3 ay boyunca cezaevinde yattı. 

Cezaevinde yattığı sürede zatürre başlangıcı görülen Recep Sert, hastaneye kaldırıldı. Yardım derneği kurucusu olan Haluk Levent, Sert’in 1500 liralık borcunu o dönemde ödedi. Bunun ardından Sert, cezaevinden tahliye edildi. Hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edildi ve Sert, iş hayatına döndü. 

Yorumlar (0)