Hayata açtığı yeni sayfa magandalık mı?

Türkiye’nin beşinci yüz nakli ameliyatının yapıldığı Recep Sert silahlı baskın yaptı. Ameliyatın ardından yaptığı konuşmalarla, hayatına yeni bir sayfa açacağını söyleyerek tüm dünyayı duygulandırmıştı. Türk tıp tarihinin başarısı Recep Sert Tony Montana’lığa mı soyundu? Detayları haberimizde…

GÜNDEM 13.10.2019, 11:35 17.10.2019, 20:36
Hayata açtığı yeni sayfa magandalık mı?

Türkiye’nin beşinci yüz naklini olup hayatına yeni bir sayfa açan Recep Sert, Bilecik’in Gazipaşa Mahallesi Nişancı Sokak üzerindeki bir çiğ köfteci dükkanına silahlı saldırı düzenlediği gerekçesiyle, aralarında eşi Esma Sert’in de bulunduğu 3 kişiyle birlikte göz altına alındı.
Olayın ardından polis asayiş soruşturması başlattı. Olay yeri olan çiğ köfteci dükkanının işletme sahibi olduğu belirlenen İrfan Demir; kentteki 4 işyerini, Mehmet Cömert adlı kişiden devraldığını ve bu kişiyle aralarında anlaşmazlık olduğunu belirtti.
Dükkan ve çevresindeki güvenlik kameralarının verilerine ulaşan polis; Mehmet Cömert ile yakınlığı olduğu teşhis edilen, Recep Sert’in çiğ köfteci dükkanına 3 el ateş ettiğini tespit etti.

Saldırıyı düzenlemek için araç kiralamışlar

Bu durum; Türkiye’nin Tıp alanında dünya gündemine oturan başarısının öznelerinden biri olan Recep Sert, yüz nakli operasyonu sonrası hayatına yeni bir sayfa açtı. Şimdi ise, Bilecik Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi’nde ifadeleri alınan Recep Sert, eşi ve diğer şüpheli yapılan soruşturmaların ardından mahkemeye sevk edildi. Yapılan soruşturmalar sonrasında üç şüpheliden; Recep Sert ve Samet Sert, kiraladıkları araçla yaşadıkları şehirden Bursa’dan, Bilecik’e gelip, silahlı saldırıyı düzenledi. Saldırıyı düzenledikten sonra da aynı araçla yaşadığı şehir Bursa’ya geri dönüş yaptı. Recep Sert, Bursa İnegöl’deki saldırı yaptığı silahla birlikte gözaltına alındı.

“Tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan tutuklandılar

Mahkemeye sevk edilen şüpheliler; Recep Sert, eşi Esma Sert, akrabası Samet Sert ve Mehmet Cömert, savcılığın da talebiyle “tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan tutuklandılar.

“Tony Montana’lığa mı soyunuyor?”

Recep Sert’in magandalığa soyunmuş olması; 1983 yılında çekilen, başrolünde Al Pacino’nun oynadığı “Yaralı yüz” filmini getiriyor. Filmin ana karakteri olan “Tony Montana”, “yaralı yüz” lakabıyla biliniyordu ve Steven Bauer’in canlandırdığı, Tony Montana’nın kuzeni “Manny Ribera” ile birlikte organize suç işliyorlardı.

Daha önce de tutuklanmıştı

2013 yılında yüz nakli ameliyatı olan Recep Sert, 2017 yılının Kasım ayında 1500 TL’lik beyaz eşya taksidini ödeyemediği için tutuklanmıştı. Kalan borcu Haluk Levent’in öncülüğünde kurulan Anadolu Halk ve Barış Platformu (AHBAP) şubesi aracılığıyla ödenmesinin ardından serbest bırakılmıştı.

Yorumlar (2)
Gluk gluk 5 yıl önce
Tony Montana cig kofteci dukkani mi basiyodu?
Guguk Guguk 5 yıl önce
Vayy yüzsüz vay