Süpermen kıyafetiyle balık tutmaya gitti! İstanbul’da şaşırtan görüntü

İstanbul’da, Dünya Çevre Haftası ve Çevre Günü sebebiyle farkındalık oluşturmak isteyen Şerif Macit, Süpermen kıyafetiyle balık tutmaya giderek bir mizansen gerçekleştirdi.

YAŞAM 05.06.2022, 12:02 07.06.2022, 09:26
Süpermen kıyafetiyle balık tutmaya gitti! İstanbul’da şaşırtan görüntü

Galata Köprüsü üzerinden olta atan Şerif Macit, Dünya Çevre Haftası ve Çevre Günü sebebiyle bir sosyal sorumluluk gösterisi yapmak istediğini dile getirdi. Her insanın doğayı korumakla yükümlü olduğunu belirten Macit, “Biz bu dünyayı gelecek nesillere emanet edeceğiz. Çocuklarımıza örnek olmalıyız. Çevre kirliliği, sonraki nesillere aktarılabilecek en kötü mirastır” şeklinde konuştu. 

“Süpermen kıyafetimi giyerek Galata Köprüsü’ne geldim”

Daha önce de çeşitli sosyal sorumluluk projelerinde yer aldığını dile getiren Şerif Macit, “Bildiğiniz gibi Dünya Çevre Haftası ve Çevre Günü’nü kutluyoruz. Bu konuda bir sosyal sorumluluk gösterisi yapmak istedim. Süpermen kıyafetimi giyerek Galata Köprüsü’ne geldim. Bu kıyafetle balık tutunca insanların da ilgi odağı haline geldik diyebiliriz” dedi. 

Vatandaşlara farkındalık oluşturmak için mizansen tasarladı

Sosyal sorumluluk gösterisi kapsamında oltasını denize atan Macit, ardından bir balık tuttu. Oltasıyla çektiği balığın ağzından bir pet şişe çıktı. Pet şişenin içinde ise bir not yazdığı görüldü. Notun üzerinde, “Çevre kirliliği çocuklarımıza bırakacağımız en kötü mirastır” yazısı dikkat çekti. Bu gösteri ile vatandaşlara farkındalık oluşturmak istediğini dile getiren Macit, bu tür durumların gerçeğe dönüşmemesi adına herkesin çevre temizliğine dikkat etmesi gerektiğini belirtti. 

“Kirliliği görünce çok üzüldüm”

Gösterinin ardından açıklamalarda bulunan Şerif Macit, “Kripton’dan İstanbul’a geldim. Dünyadaki en güzel manzaranın bu bölgede olduğunu söylediler. Hakikaten de öyleymiş. Galakside bu kadar güzel bir yer yok. Burada balık tutan dostlarımıza katılayım, onlara eşlik edeyim istedim. Ama kirliliği görünce çok üzüldüm. Normalde tutulan bu balıkların canlı olması gerekirdi, ancak ne yazık ki hepsi ölmüş. Üstelik ölen balığın ağzında da bir not vardı” dedi. 

“Dünyamızı çöplük olmaktan kurtaralım”

Açıklamalarına devam eden Şerif Macit, “Notun içini açtığımızda çevre temizliği ile alakalı bir mesaja rastladım. Bugün 5 Haziran Dünya Çevre Günü. Bu özel gün sebebiyle tüm insanlığa en güzel mesaj sanırım bu olurdu. Çevre kirliği, gelecek nesillere bırakılabilecek en kötü mirastır. Bunu lütfen unutmayalım. Çocuklarımız hem bizim hem de dünyamızın geleceği. Onlara doğru bir şekilde örnek olmalıyız. Çevremizi ve çevre temizliğimizi lütfen ihmal etmeyelim. Ne yazık ki çevreye en çok zarar veren canlılar insanlar. Hiçbir şey için hala geç değil. Tedbiri elden bırakmayalım, çevremizi temiz tutalım. Dünyamızı çöplük olmaktan kurtaralım” şeklinde konuştu. Öte yandan Şerif Macit’i Süpermen kıyafetiyle gören çocuklar, kendisiyle uzun süre sohbet ederek fotoğraf çektirdi. 

Yorumlar (0)