Erdoğan’dan ‘Çevre Günü’ mesajı: Gerekli adımları attık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 5 Haziran Dünya Çevre Günü sebebiyle açıklamalarda bulundu. 

GÜNDEM 05.06.2022, 12:47 07.06.2022, 09:21
Erdoğan’dan ‘Çevre Günü’ mesajı: Gerekli adımları attık

Bugüne kadar doğanın korunması adına önemli çalışmalar yürüttüklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye olarak doğaya verilen zararın önüne geçmek, doğayla olan bütünlüğümüzü en duyarlı seviyeye taşımak adına, tarihimizin de bizlere emanet ettiği hassasiyetle gerekli adımları attık, bundan sonra da atmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

“Belirlenen çözümleri bir an önce hayata geçirmek zorundayız”

Her insanın doğayı korumakla mükellef olduğunun altını çizen Erdoğan, “Günümüzde sanayinin yaygınlaşması ve teknolojik gelişmelerin yanı sıra insan eliyle de doğa üzerinde ciddi tahribatlar görülmektedir. Tüketim alışkanlıklarında görülen bu tür aşırılıklar, ne yazık ki ilerleyen süreçte yeniden insanoğluna zarar olacak geri dönecektir. Bu tür bir felaketle yüzleşmemek adına, tüm dünya ortak bir şekilde harekete geçmeli ve çevre kirliliği konusunda bir an önce belirlenen çözümleri hayata geçirmek zorundayız” şeklinde konuştu. 

“20 yılda, doğa tahribatını önleyecek pek çok düzenlemeyi hayata geçirdik”

20 senedir Türkiye’ye önemli yatırımlar kazandırdıklarını vurgulayan Erdoğan, “Yine bu 20 senelik süreç içerisinde yatırımlarımızı hız kesmeden hayata geçirirken, doğa tahribatını önleyecek pek çok düzenlemeyi de karara bağladık. Doğaya zarar vermeyecek şekilde yapısal dönüşümlere hız kazandırmak amacıyla somut çalışmalar yürüttük. Çevre dostu politikaları her zaman benimsedik, bundan sonra da aynı kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. Ülkemizde yenilebilir enerjinin önünü açarak, önemli bir adım attık. Orman varlığımızı daha da arttırmak amacıyla tarihimizin en geniş kapsamlı ağaçlandırma projelerini hayata geçirdik. Her ilimize millet bahçesi kazandırmak için 450 noktada çalışmalara başladık” ifadelerini kullandı. 

“Tüm mücadelemizle çalışmalarımıza devam edeceğiz”

Gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak zorunda olduklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu kapsamda 2053 net sıfır emisyon hedefimizi açıklayarak, bir kez daha doğanın korunması hususunda tüm dünyaya kararlılığımızı göstermiş olduk. Tüm dünyanın geleceği olan çocuklarımıza yaşanabilir bir dünya emanet etmek için tüm mücadelemizle çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu duygularla bir kez daha tüm vatandaşlarımızın ve dünya insanlarının Dünya Çevre Günü’nü kutluyorum. Tüm dünyayı bir kez daha gelecek nesillere emanet edilecek temiz bir doğa için duyarlı olmaya davet ediyorum” dedi. 

Yorumlar (0)