Şehit babası isyan etti: “Artık karar verilsin"

Muğla’nın Bodrum ilçesinde şehit olan Ercan Yangöz’ün, mahkemede görülen 7’nci duruşmasında da bir karar çıkmayınca şehidin annesi Nursel Yangöz ile babası Şahin Yangöz isyan etti. Görülen her duruşma için Bolu’dan Bodrum’a gelmek zorunda kalan şehit ailesi, davanın bir türlü karara bağlanmaması sebebiyle çok üzüldüklerini dile getirdi.

YAŞAM 27.07.2022, 17:12 28.07.2022, 09:11
Şehit babası isyan etti: “Artık karar verilsin"

16 Haziran 2021 tarihinde Bodrum’da silah kaçakçılığı yaptığı öne sürülen edilen suç çetesine gerçekleştirilen operasyonda, 26 yaşındaki polis memuru Ercan Yangöz şehit olmuş, 2 polis ise yaralanmıştı.

Şehit polisin duruşması yine ertelendi

'Çakal' lakaplı silahlı saldırgan 47 yaşındaki Fatih Ö. İle 19 yaşındaki oğlu Efe Ö. gözaltına alınmış ve yargılanma süreci başlamıştı. 1 yıl içinde davada 7 duruşma gerçekleştirilirken, davanın sonuca bağlanmaması sebebiyle şehit ailesi isyan etti. Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 7'nci duruşmasına sanık Fatih Ö. katılırken, tutuksuz oğlu Efe Ö., SEGBİS ile Samsun'un Bafra ilçesinden bağlandı. Salonda şehit polis memuru Ercan Yangöz'ün babası Şahin Yangöz ile annesi Nursel Yangöz, tanık polisler, akrabaları, avukatları ve meslektaşları da yer aldı. Mahkeme heyeti, asıl hakimlerin davayla ilgili karar vermesi beyanında bulunarak duruşmayı 21 Eylül’e erteledi. Mahkemenin hakimlerinin tayininin çıkması ve şu anki hakimlerin karar vermemesi sebebiyle duruşmanın 21 Eylül'e ertelendiğini belirten baba Şahin Yangöz, "Mahkemenin artık karar vermesini istiyoruz" sözlerini kullandı.

Şehit ailesi isyan etti: "Artık bir karar verilsin"

Şehit babası Yangöz, "Savcı, martta yapılan duruşmada mütaalasını okudu. O günden beri 4 duruşma geçti ve sonuç yok. Mayıs ayındaki duruşmada hakim, haziran ayındaki celse için karar duruşması talep etti. Hazirandaki duruşmada katilin avukatı raporla mazeret bildirdi. Duruşmaya bilerek katılmadı. Karşı taraf avukatları süreci uzatmak istiyor. Efe Ö. serbest, tutuklanmasını istedik. Duruşma başkanının tayini sebebiyle farklı hakimler davaya katıldı. Sonraki celse 21 Eylül'e ertelendi. Artık bu işin uzamasını istemiyoruz. Karar verilmesini istiyoruz. Biz ailecek bittik, çöktük. Mahkemenin kararını bekliyoruz.” açıklamasını yaptı.

Avukat Ömer Turan Osmanoğlu ise, "Mart’ta mütalaa verildi. O günden beri her ay bir duruşma yapıldı ama henüz karar verilmedi. Mahkeminin kendi hakimleri iki celsedir yok. Bu sebeple karar verilemiyor ve erteleniyor. Yeni celse 21 Eylül'e verildi. Umut ediyoruz ki artık karar verilir. Karar verilmesini istiyoruz. Sonraki celse karar duruşması mı olacak ondan bile emin değiliz. Mahkemenin hakimleri yok. Görevli hakimler duruşmada yer alıyor, onlar karar vermiyorlar. Hakimler, 'mahkemenin hakimleri gelsin, karar versinler' şeklinde beyanda bulundular. Böyle bir dosyada bunun olmaması lazım. 21 Eylül'de inşallah karar çıkar diye bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)