Suudi Arabistan’ın aynalarla kaplı şehri: The LineNeom

Suudi Arabistan’ın gelecek görüşünü ortaya koyan, Neom kent projesinin bir kısmı olan çizgisel akıllı şehri The Line teknolojik yapısıyla dikkat çekiyor.

SEYAHAT 27.07.2022, 17:44 20.10.2022, 17:42
Suudi Arabistan’ın aynalarla kaplı şehri: The LineNeom

2021 senesinde Suudi Arabistan'ın Veliaht Prens Muhammed bin Salman, The Line ismini verdiği dikey şekilde inşa edilecek ve tamamıyla yenilenebilir enerjiyle işleyiş sağlayacak olan akıllı çizgisel kent projesini açıklamıştı. Birçok kişi tarafından merak edilen kent The Line’ın inşası bittiğinde nasıl görüneceğine dair fotoğraflar yayınlandı.

7 milyon nüfusu ağırlayacak

The Line kenti 170 km uzunluğunda ve çizgisel bir şekilde kurulacak. Kentin yüksekliği 500 metre ve genişliği ise 200 metre olacak. The Line kenti sahil şeridince uzanan ve çöllere kadar ulaşan iki tarafı aynalı bir biçimde olacak. Şehir bitirildiğinde ise 9 milyon insan nüfusunu içerisinde barındırabilecek.

“Düz ve yat şehirlere kafa tutacak”

Kentte herhangi bir otomobil veya yol bulunmayacak. Fakat bir kısımdan diğer kısma kadar 20 dakikada gitmenize yardımcı olacak yüksek hızlı bir treni içerisinde barındıracak. Bununla beraber kent sakinlerinin 5 dakika kadar yürüyüş sonrasında sosyal alanlara gitmesi planlanıyor.

Suudi Veliaht Prensi konu ile ilgili açıklamasında, "Şehrin dikey katmanlı tarzını meydana çıkaran, dizaynlar geleneksel yatay ve düz şehirlere kafa tutacak. Kent, gelişmiş insan yaşamıyla ve doğayı korumasıyla beraber yeni bir model çizecek. The Line, şimdinin şehirsel hayatına, insanlığın karşı karşıya kaldığı zorluklara göğüs gerecek ve alternatif yaşam olanaklarına ışık tutacak."

Yorumlar (0)