Şarjda bırakılan cep telefonu patladı

Esenyurt'ta bulunan dört katlı binanın çatı katında şarja takılan cep telefonunun patlaması neticesinde yangın çıktı. Yangının büyümesiyle birlikte çatı katındaki ev alevlere teslim olurken, dumandan etkilenen 2 kişi hastaneye kaldırıldı.

YAŞAM 06.10.2021, 18:54 07.10.2021, 12:51
Şarjda bırakılan cep telefonu patladı

Aktarılan bilgiye göre, Necip Fazıl Kısakürek Mahallesi üzerinde bulunan dört katlı bir binanın çatı katında saat 15.30 sularında yangın çıktı. 

Sağlık durumları iyi

Evde bulunan kadın, cep telefonu şarja taktı. Bir süre sonra bataryanın çok fazla ısınmasıyla birlikte telefon patladı ve evde yangın çıktı. Yangın kısa süre içinde büyürken, talihsiz kadın oğluna da haber vererek, kendilerini can havliyle dışarı attı. Çatı katını tamamen alevler sararken, binadan yükselen dumanlar kilometrelerce uzaklıktan dahi görüldü. İhbar üzerine mahalline sevk edilen itfaiye personelleri, yangını söndürebilmek için yoğun gayret sarf etti. Paniğe de sebep olan yangın, itfaiye personellerinin bir saat süren çalışması neticesinde söndürüldü. Dumandan etkilenen anne ile oğlu ise kontrol amaçlı olarak sağlık merkezine kaldırıldı. Anne ve oğlunun sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

"Yangın kontrolden çıkmış"

Kadının dayısı Mustafa Gökmen, "Evde oturdukları esnada telefonu şarja takmışlar, bir anda patlamış. Yangını söndürmeye çalışmışlar fakat yangın kontrolden çıkmış. Ardından yeğenim ve oğlu kendilerini can havliyle dışarı atmış. Onlar yalnızca dumandan etkilendiler." ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)