Şanlıurfa’da sel felaketi: 1 çocuk kayboldu

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde aniden bastıran sağanak sele neden oldu. Taşan dereden karşıya geçmeye çalışan 3 kadın güçlükle kurtarılırken, yanlarındaki Davut Kara (13) ise akıntılı suda kayboldu.

YAŞAM 22.03.2024, 20:55 23.03.2024, 16:15 Buse Önder
Şanlıurfa’da sel felaketi: 1 çocuk kayboldu

Ceylanpınar ilçesine bağlı Yukarı Durmuşlar Mahallesi'nde yaşanan dram dolu anlar, akşam saatlerinde şiddetlenen sağanak yağışın ardından gerçekleşti. Sadiye Kara (40), Emine Kara (30) ve Yasemin Çalışkan (18) ile birlikte yanlarında bulunan Davut Kara adlı çocuk, Cırcıp Deresi'nden karşıya geçmek isterken ani bir sel felaketiyle karşılaştı.

Üç kişi çevredekiler tarafından kurtarıldı

Hazırlıksız yakalanan ve akıntıya kapılan dört kişi, çevredeki vatandaşlardan yardım istemek zorunda kaldı. Akıntılı suda mahsur kalan 4 kişiyi kurtarmak için bölgedeki vatandaşlar seferber oldu.

Taşkın suya kapılan kadınlardan Sadiye, Emine Kara ve Yasemin Çalışkan vatandaşların suya halat atmasıyla güçlükle kurtarılarak araçlarla hastaneye kaldırıldı.

Kayıp çocuğa hala ulaşılamadı

Sadiye, Emine Kara ve Yasemin Çalışkan, vatandaşların atılan halatlar sayesinde zorlu bir mücadele sonucu kurtarılabildi. Ancak yaşanan felaketin en küçük mağduru olan 13 yaşındaki Davut Kara, sel suları içinde kayboldu. Olayın yaşandığı anlar ise cep telefonu kameralarına yansıdı.

Durumun aciliyeti üzerine bölgeye sevk edilen AFAD ekipleri, kayıp çocuğu bulmak için arama kurtarma çalışmalarına başladı.

Yorumlar (0)