Salgının simgesi maskeler, sanatla buluştu!

Koronavirüs salgınının simgesi haline gelen ve sokağa takmadan çıkamaz hale geldiğimiz maskeler, sanatla bir araya geldi. ‘Maskemde Sanat Var, Maskemde Hayat Var’ projesiyle beraber, Denizli’de maskeler boyandı ve bir tablo haline geldi.

YAŞAM 24.03.2021, 14:41 25.03.2021, 09:11
Salgının simgesi maskeler, sanatla buluştu!

Pandemi döneminde neredeyse 1 yıldır takmadan sokağa çıkamadığımız maskeler, bu kez sanat için kullanıldı. Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görevli görsel sanatlar eğitmenleri, salgın sürecinde sanata vurgu yapmak amacıyla “Maskemde Sanat Var, Maskemde Hayat Var” adlı bir projeye imza attı. Bu projeyle beraber 120 görsel oluşturan öğretmenler, maskelerle dolu bir hatıra tablosu oluşturdu.

Proje, Denizli İl Sağlık Müdürü’ne hediye edildi

Pandeminin başından bu yana sağlık çalışanlarına destek olmak amacıyla projeler üreten Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü, bu kez salgın sürecine vurgu yapmak amacıyla maskelerle sanatı bir araya getirdiler. Renklenen maskeler, sanat ve toplumla bir araya geldi. Görsel bir hatıra tablosuna dönüşen maskeler “Hayat Ağacı Hatıra Panosu” adını aldı. Salgın sürecinde hayatını kaybeden tüm sağlık çalışanlarına adanan proje, Denizli İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Berna Öztürk’e verildi.

Öztürk, Denizli’deki 13 bin üzerindeki sağlık çalışanı adına kabul etti

Maskelerin yaklaşık bir yıldır bir simge haline geldiğini belirten Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, öğretmenlerin bu süreçte sağlık çalışanlar için bir çalışma yürütmek isteğiyle karşılaştığını belirtti.  Doktorların toplum sağlığı ve öğretmen ile öğrencilerin sağlığı açısından fedakarca gayret gösterdiklerini belirten Ekici, bu günlere hatıra olması amacıyla “Maskemde Hayat Var, Maskemde Sanat Var” projesini yaptıklarını belirtti.



Bu süreçte kendilerine destek olan ve ziyarette bulunan İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Berna Öztürk’e teşekkür etkilerini söyleyen Ekici, yeniden normale dönmeyi umduklarını da sözlerine ekledi. Berna Öztürk ise bu hediyeyi, Denizli’de hizmet veren 13 binin üzerinde sağlık çalışanı adına kabul ettiğini belirtti.

Yorumlar (0)