Ramazan davulcuları ilk mesaisinde: Vosvos ile uyandırdılar

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte Türkiye genelinde Ramazan davulcuları, geleneksel mesailerine başladı. Kentlerin cadde ve sokaklarında dolaşan davulcular, vatandaşları sahura kaldırmak için gece boyunca çalmaya devam etti.

YAŞAM 11.03.2024, 10:15 Buse Önder
Ramazan davulcuları ilk mesaisinde: Vosvos ile uyandırdılar

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte, geleneksel Ramazan davulcuları Türkiye genelinde sahur mesaisine başladı. Kentin cadde ve sokaklarında dolaşan yüzlerce davulcu, vatandaşları sahura kaldırmak için gece boyunca çalmaya devam etti.

Şanlıurfa'da ramazan davulcularının mesaisi

Şanlıurfa'da, Ramazan davulcuları kent genelinde sahur mesaisine başladı. Cadde ve sokaklarda dolaşan yüzlerce davulcu, vatandaşları sahura kaldırmak için çaba harcadı. Davul sesiyle uyanan vatandaşlar, ekmek ve pide almak için fırınların yolunu tuttu. Kadın davulcuların da aktif olarak görev aldığı bu geleneksel uygulama, vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı.

Mersin’in kadın ramazan davulcuları

Erdemli'de ise Ramazan'ın ilk sahurunda, kadın davulcular vatandaşları manilerle uyandırdı. Erdemli Belediyesi'nin öncülüğünde kurulan kadın ritim grubu üyeleri, verilen eğitimle hazırlanarak maniler eşliğinde sahur için vatandaşları uyandırdı. Kadın davulcular, gönüllü olarak bu kutlu görevi üstlenerek Ramazan ayını huzur içinde geçirmeyi temenni etti.

İzmir'de de ramazan davulcularının görevi başladı

İzmir'de de Ramazan davulcuları, ilk sahurda göreve başladı. Kentin sokaklarında dolaşan davulcular, vatandaşları sahura kaldırmak için çeşitli mahallelerde faaliyet gösterdi. İzmirliler, Ramazan ayının ilk sahurunu davul sesleri eşliğinde yaparak oruca başladı.

Esenler'de Vosvos'lu ramazan davulcuları

Esenler'de ise Ramazan davulculuğu alışılagelmişin dışında bir atmosferle gerçekleşti. Vosvos araçlarına bağlanmış davullar ve ses sistemleri ile gezen bir grup, Nine Hatun Mahallesi'nde vatandaşları sahura kaldırdı. Fikret Bayraktar liderliğindeki ekip, 8 senedir Vosvos'larla Ramazan davulculuğu yaparak, bu geleneksel uygulamaya farklı bir dokunuş kattı.

Ramazan davulcularının geleneksel görevlerini yerine getirirken, vatandaşlar da bu özel atmosferin keyfini çıkararak, Ramazan ayına coşkuyla girdi.

Yorumlar (0)